Yemen güçleri “Tel Aviv” ve “Eilat”ı hedef alıyor

Yemen güçleri “Tel Aviv” ve “Eilat”ı hedef alıyor

Yemen silahlı kuvvetleri, "Filistin" füzesi ve yürüyüşlerinin yanı sıra ilk kez "Zülfikar" füzesini de kullanarak, "Tel Aviv" ve "Eilat"taki işgal hedeflerine yönelik yeni bir operasyon düzenledi.

Pazartesi günü, Mescid-i Aksa Tufanı destanının birinci yıl dönümüne denk gelen Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Filistin'de İsrail işgaline ait hedeflere yönelik nitelikli bir operasyon gerçekleştirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, "Gerginliğin beşinci aşaması kapsamında iki askeri operasyon gerçekleştirdik ve hedeflerine başarıyla ulaştılar."

Seri, açıklamasında ayrıntılı olarak, ilk operasyonun işgal altındaki Yafa bölgesindeki işgale ait iki askeri hedefi birincisi “Filistin 2” tipi, ikincisi ise “Zülfikar” tipi olmak üzere iki füzeyle hedef aldığını açıkladı.

Seri, ikinci operasyon sırasında güçlerin işgal altındaki Yafa (Tel Aviv) ve işgal altındaki Umm al-Rashrash'ta (Eilat) çeşitli hedeflere bir dizi "Jaffa" ve "Samad 4" insansız hava aracı fırlattığını ekledi.

Seri, operasyonun ayrıntılarını açıkladıktan sonra Mescid-i Aksa tufanının birinci yıldönümünde Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin direnişi mücahitleri ile Lübnan'daki İslami direniş mücahitlerini selamladı.

Seri, Yemen silahlı kuvvetlerinin düşmana karşı daha fazla askeri operasyon yürütmeye devam ettiğini, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılar durana kadar deniz ablukası uygulamaya devam ettiğini vurguladı.

Operasyon kapsamında üst düzey bir askeri kaynak, Al-Mayadeen'e "Zülfikar" balistik füzesinin uzun menzilli füze olarak sınıflandırıldığını ve ilk kez "İsrail"i hedef almak için kullanıldığını açıkladı.

Bir yıl boyunca Yemen, Gazze'ye destek cephesini temsil ederek işgal altındaki Filistin'deki işgal hedeflerine yönelik saldırılar düzenlemek, Kızıl ve Arap Bahreyn'deki işgal limanlarına doğru giden gemileri hedef almak da dahil olmak üzere çeşitli operasyonlar gerçekleştirmeye devam etti. kuşatma kaldırılıncaya ve Filistin ve Lübnan halklarına yönelik saldırılar durdurulana kadar durmayacaklardı.

İran Yapımı Zülfikar Füzesi:

İran tarafından en son üretilen füze sistemi Zülfikar, Bender Abbas'da Silahlı Kuvvetlerin geçiş töreni sırasında tanıtıldı.

Bu füze sistemi, İran tarafından üretilen en dakik füzedir ve artık İran'ın uzun menzilli balistik füzelerinin arasında yerini aldı.

Zülfikar füze sistemi, savaş yağmuru başlığına sahiptir ve dağınık hedefleri havadan hedef alabilme özelliğine sahiptir.