Yemen ve Irak Direnişinden Ortak Operasyon! (VİDEO)

Yemen ve Irak Direnişinden Ortak Operasyon! (VİDEO)

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon düzenleyerek Hayfa'daki hayati bir İsrail hedefini vurduklarını ve hedeflerine başarıyla ulaştıklarını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree Salı akşamı yaptığı açıklamada Irak İslami Direnişi ile ortaklaşa düzenlenen bir operasyonda işgal altındaki Hayfa'da önemli bir hedefin vurulduğunu duyurdu.

Operasyonun bir dizi kanatlı füze ile gerçekleştirildiğini açıklayan Serİ, operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını vurguladı.

Seri silahlı kuvvetlerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar durdurulana ve kuşatma kaldırılana kadar Filistin halkına destek ve zafer için Irak İslami Direnişi ile ortak operasyonlarına devam edeceğini yineledi.

Kısa bir açıklamanın ardından Irak İslami Direnişi de bir başka açıklamayla operasyonu doğruladı. Direnişin savaş medyası da saldırının görüntülerini yayınladı.

Pazartesi günü Yemen silahlı kuvvetleri, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İsrail işgal varlığına ait dört gemiyi hedef alan dört nitelikli askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu ve bu dört operasyonda isabetli ve doğrudan yaralanmalar olduğunu teyit etti.

İlk operasyon Umman Denizi'ndeki İsrail gemisi MSC Unific'i bir dizi kanatlı füzeyle hedef alırken, ikincisi bu hafta ikinci kez Kızıldeniz'deki ABD petrol gemisi Delonix'i bir dizi balistik füzeyle hedef alındı.

Üçüncü operasyonda silahlı kuvvetler, Hint Okyanusu'ndaki İngiliz çıkarma gemisi Anvil Point'i kanatlı füzelerle hedef aldı.

Dördüncü operasyon, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesinin ardından Akdeniz'de "Lucky Sailor" gemisini hedef aldı.

TERCÜME TEVHİDHABER