Yemen'de "Şehit İsmail Haniye Grubu" Tatbikat Yaptı

Yemen'de "Şehit İsmail Haniye Grubu" Tatbikat Yaptı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Altıncı Askeri Bölgesi, "Şehit İsmail Haniye Grubu"nun mezuniyet töreninde İsrail işgaline ait olduğu iddia edilen hedeflere saldırı da içeren askeri tatbikat gerçekleştiriyor.

Bugün çarşamba günü, Yemen Silahlı Kuvvetleri Altıncı Askeri Bölge, "Şehit İsmail Haniye Sınıfı"nın mezuniyet töreni sırasında, İsrail işgaline ait olduğu iddia edilen hedeflere saldırı düzenlenmesi ve İsrail'deki sözde yerleşim yerlerine belirli taktiksel operasyonlarla çeşitli yollarla atak düzenlenmesini içeren askeri bir manevraya tanık oldu.

Mezunlar manevrayı taşıtlar, toplar, keskin nişancılar ve piyade kuvvetleri de dahil olmak üzere çeşitli silah türlerini kullanarak gerçekleştirdiler.

310'uncu Zırhlı Tugay mensubunun mezun olduğu kutlamaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali El Sabari ve Altıncı Askeri Bölge'den çok sayıda lider ile El Cevf Valisi katıldı. Faisal Haider ve Amran Valisi Faisal Juman.da manevra gösterilerini izleyenler arasındaydı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Dördüncü Askeri Bölge kuvvetlerine bağlı birliklerin iki ay önce “ Yıkıcı Tufan Manevrası ” başlıklı karmaşık bir askeri manevra gerçekleştirmesi dikkat çekiyor.

Bu manevraya İnsansız Hava Kuvvetleri, topçu, keskin nişancı, tanksavar, piyade, zırhlı ve mühendislik birimleri dahil olmak üzere birçok askeri birlik katıldı.

Sorumluluk alanı, çeşitli birimler arasındaki komuta, kontrol ve koordinasyona odaklanılarak iki alana (saldırı ve savunma) bölünmüştü; bu sırada, yüksek düzeyde eğitim ve öğretimin yapıldığı sanal İsrail ve İngiliz kamplarına saldırı da vardı. Saldıran kuvvetler arasındaki koordinasyon, çeşitli savaş taktikleri, esneklik seviyeleri ve savaş performansları gözden geçirildi.