Yemen’den İsrailli yerleşimcilere uyarı: Bavullarınızı toplayın

Yemen’den İsrailli yerleşimcilere uyarı: Bavullarınızı toplayın

Yemen, Gazze'ye yönelik saldırılar devam ettiği sürece İsrail işgaline karşı operasyonların artacağını bildirdi.

Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Fehmi el-Yusufi bugün yaptığı açıklamada, Yemen'in Tel Aviv'i hedef alan operasyonunun “İsrail'in askeri yenilgisine yol açacak” bir tırmanış olduğunu söyledi.

El-Meyadin'e konuşan el-Yusufi, tırmanışın aynı zamanda NATO koalisyonuna yönelik bir mesaj olduğunu belirterek “Sanaa, düşman, Gazze'yi katlederken boş durmayacaktır” dedi.

El-Yusufi göre, işgal altındaki toprakların derinliklerine doğru saldırılarını artıran Yemen, esasen İsrail'in karar alma mekanizmasını hedef alıyor ve işgali bastırıyor.

Benzer şekilde, Ensarullah Siyasi Büro üyesi Hizam Esad da el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, operasyonun yaklaşan gerilimi tırmandırıcı operasyonların ilki olduğunu belirterek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığı devam ettiği sürece bunu “tüm şehirlerinde hissetmesi gerektiğini, zira olacakların yapılanlardan daha büyük olduğunu” söyledi.

“Düşmana karşı operasyonlarda yeni bir stratejik aşamaya girdik” diyen Esad, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Lübnan, Irak ve Filistin'deki Direniş gruplarıyla entegre olduğunu belirtti.

İsrailli yerleşimcileri de uyaran Esad, onları “bavullarını toplayıp” geldikleri ülkelere geri dönmeye çağırdı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak daha önce el-Mayadeen'e yaptığı açıklamada, “Yemen ordusunun, Gazze'ye yönelik saldırı ve kuşatma durana kadar tırmanışı sürdüreceğini” belirterek, “Yemen, İsrailli düşmanın müttefiklerinin desteğiyle gerçekleştirilen korkunç katliamlar karşısında dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

YDH