Yüzlerce ABD Polisinden Binlerce Pedofili Vakası Çıktı

Yüzlerce ABD Polisinden Binlerce Pedofili Vakası Çıktı

Amerikan gazetesi The Washington Post, yüzlerce Amerikalı polis memurunun, çocukların özelliklerinden ve silahlarından faydalanarak çocuklara yönelik binlerce tecavüz ve cinsel saldırı gerçekleştirdiğini ortaya koyan özel bir araştırma yayınladı.

Washington Post , son yirmi yılda ABD'de yüzlerce polis memurunun çocuklara karşı cinsel saldırıda bulunduğunu ve ceza adaleti sisteminin her düzeyindeki yetkililerin çocukları korumada, saldırganları cezalandırmada ve önlemede başarısız olduğunu bildirdi .

Gazete, "Rozet Kötüye Kullanımı" başlıklı soruşturmada olaya karışan polis memurlarının irili ufaklı emniyet birimlerinde görev yaptığını, yeni işe alınanlar, tecrübeli gaziler, devriye memurları ve benzer şekilde polis şefleri olduklarını, çoğu durumda kurbanlarını bulmak ve onları susturmak için. tüfeklerinin ve rozetlerinin gücünü kullandıklarını doğruladı.

Gazete, tutuklanan memurların çoğunluğunun tecavüz ve zorla okşama da dahil olmak üzere doğrudan çocuk istismarı içeren suçlarla suçlandığını ve bazılarının çocukların cinsel istismarını gösteren resim veya video klipleri bulundurmak, üretmek veya dağıtmakla ilgili suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Gazete birçok durumda faillerin cezasız kaldığına dikkat çekti; zira çocuk mağdurlar, özellikle de saldırganlar kolluk kuvvetleri mensupları olduğunda ve rozetlerinin gücüne güvendiklerinde, olanları itiraf ettiklerinde korku, utanç ve güvenliklerinden endişe duyuyorlar. Gazete, soruşturmaları engellemeye veya delilleri yok etmeye veya mağdurlara ve ailelerine gözdağı vermeye çalışan düzinelerce memurun adını verdi.

Ayrıca, Corona salgınının yayılması mahkemelerdeki gecikme ve birikme sorununu daha da kötüleştirmeden önce, benzer ceza davalarının adaleti sisteminde yer alması yıllar alıyordu.

Gazete, bazı vakalarda sanık polis memurlarının davaları durdurmak, suçlamaları azaltmak veya mahkumiyetlerden kaçmak için hukuk sistemi hakkındaki bilgilerini kullandıklarını doğruladı.

Diğer vakalarda ise savcılar, kendileriyle yakın işbirliği içinde çalışan ve soruşturmalarda onlara güvenen kolluk kuvvetleri meslektaşlarına karşı suçlamaları takip etmekte isteksiz davrandılar veya soruşturmalarda onlara güvendiler; zira gazete, polis raporlarında memurların suçlanmadan önce reşit olmayan kişilerle cinsel ilişkiye girmekle suçlandığı vakaları ortaya çıkardı. Suçlamalar daha sonra "basit saldırı" veya "resmi görevi kötüye kullanma" olarak değiştirildi.

Yüzlerce polis memuru, serbest bırakılmadan önce cezalarının yaklaşık %63'ünü çekmiş olduğundan, çoğu zaman memurlar cezalarının tamamını çekmediler, ancak daha sonra eylemlerini tekrarladılar; hüküm giymiş polis memurlarından biri, 15 yaş altı bir kıza tecavüz etmekle suçlanarak 6 yıl hapis yattı. Missouri'de tahliyesinden 3 ay sonra başka bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hüküm giydi ve tekrar serbest bırakıldı.

Gazete, sözde ahlaki ve mesleki caydırıcıların yanı sıra, bu olgunun yayılmasını, memurların işyerinde tanıştıkları çocuklarla kısa mesaj, çağrı ve sosyal medya aracılığıyla iletişim kurmasını engelleyen yasaların bulunmamasına ve ayrıca memurların çalışmasına izin vermesine bağladı. Her büyüklükteki departmanda tek başına, bu da işleri kolaylaştırıyor. Görev başındayken çocukları istismar etmek zorunda kalıyorlar.

Gazete ayrıca GPS izleme ve vücuda monte güvenlik kameralarının olmayışının, istismarcı memurların defalarca çocukların evlerine dönmesini, onları bırakmasını veya almasını kolaylaştırdığına dikkat çekti.