Zekat Fonu İle Evlenen 11 Bin Çift Düğün Kutlaması İstemedi

Zekat Fonu İle Evlenen 11 Bin Çift Düğün Kutlaması İstemedi

Başkent Sekreterliği ve Sanaa Valiliği'nden gelen Zekat Genel Müdürlüğü'nün seyisleri ve dördüncü toplu düğün projesinden yararlanan çok sayıda grup, düğünlerini Yemen halkının katılımıyla Al-Sabeen Meydanı'nda Filistin yürüyüşüyle kutladı.


Gazze'yle dayanışma amacıyla herhangi bir bayram töreni düzenlemeyi reddeden zekat görevlileri ve damatlar, Yemen halkının Filistin halkıyla dayanışmasının devam ettiğini ve sevincin görünüşle değil, kardeş kalpler ve birleşmiş ruhlarla, özellikle de Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olmakla ölçülebileceğinin bilincinde olduklarını ifade ettiler.

Damatlar, Gazze'deki Filistin halkına karşı en iğrenç suçları ve soykırım niteliğindeki katliamları işleyen Siyonist-Amerikan saldırganlığını kınayan sloganlar atarak Filistin bayrağını kaldırdı.

Zekât Genel Kurumu Başkanı Şeyh Şamsan Ebu Naştan, Yemen Haber Ajansı'na (Saba) yaptığı açıklamada, seyislerin El Sabin Meydanı'ndaki yürüyüşe katılımının Gazze'deki Filistin halkıyla dayanışma mesajı olduğunu söyledi.

Filistin'in çocukları, kadınları, yaşlıları ve erkekleri için en büyük sevincin zafer olduğunu vurguladı. Toplu düğün törenlerinin iptal edilmesinin istenildiğini belirtti. Evlilikleri zekat fonu tarafından sağlananların yoksullardan, özel ihtiyaç sahiplerinden, şehit çocuklarından, konuşlanmış kişilerden, serbest bırakılan mahkumlardan, savaş engellilerinden ve Afrika topluluklarından oluştuğu Gazze yürüyüşüne katılmanın da, Filistin ve Gazze halkıyla dayanışmanın bir ifadesi olduğu belirtildi.

Zekât Kurumu'nun geçtiğimiz salı günü çeşitli valiliklerde 11 bin gelin ve damat için 4 milyar 400 milyon riyal maliyetle dördüncü toplu düğün projesini hayata geçirmek ve yeni evlilere posta yoluyla evlilik yardımı dağıtmaya başlamakla yetinmesi dikkat çekiyor. Filistin halkıyla dayanışma içinde ve Devrim Lideri ( Seyyid El Husi) ve Siyasi Konsey Başkanı'nın direktiflerine yanıt olarak sekreterlik ve valiliklerdeki ofisler kurdu..

Dördüncü toplu düğün, Zekat Kurumu'nun "Gençliği güçlendirmek ve yumuşak savaşa karşı koymak için hep birlikte" sloganıyla düzenlediği toplu düğün projelerinden yararlananların sayısı yoksul ve hak sahibi gruplardan 34.268 gelin ve damata ulaşıyor.