Zorlu Holding ’ten Açıklama Geldi Skandalı İtiraf Ettiler

Zorlu Holding ’ten Açıklama Geldi Skandalı İtiraf Ettiler

The Jerusalem Post’un haberine göre İsrail rejiminin askeri üslerinde Türk şirketten alınan enerji kaynağı kullanıldığı ortaya çıkarken, Zorlu Holding, soykırımcı İsrail ordusuna elektrik sağlayan “Dorad Energy” ile ortaklıklarını kabul etti.

Zorlu Holding, İsrail’le yakın ilişkileri sebebiyle kamuoyunda sık sık tartışmalara yol açarken İsrail rejiminde yayın yapan The Jerusalem Post gazetesinde yeni bir skandal ifşa edilmişti. Söz konusu sitede yer verilen bir haberde “Erdoğan’ın boykotuna rağmen: IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) üsleri Türk malı santrallerle çalıştırılıyor” başlığı kullanılmıştı.

The Jerusalem Post’un haberine göre İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25’i Ahmet Nazif Zorlu’ya ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan “Dorad Energy” adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı.

2004 yılından bu yana İsrail ordusu ve İsrail Savunma Bakanlığı’na elektrik sağlayan Dorad Energy’nin ortağı olan Zorlu, Temmuz ayında IDF üslerine elektrik sağlama anlaşmasının yenilenmesini onayladı.

Konuya ilişkin olarak The Jerusalem Post’ta “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail mallarına yönelik boykot ve işgal tehditleri ortasında, İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25’i Erdoğan’a yakın bir Türk iş adamına ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı. İsrail hükümeti, Savunma Bakanlığı’ndan Ahmet Nazif Zorlu’nun başkanlığını yaptığı Türk holdingi Zorlu Holding’e önemli miktarda para akışına izin vermeye devam etti” denildi.

Zorlu Holding’den açıklama

Zorlu Enerji, İsrail Savunma Bakanlığı’nın, yüzde 25 hissesi Zorlu Holding’e ait olan Dorad Energy ile sözleşmesini uzattığına dair haberlerle ilgili olarak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yüzde 25 azınlık hissedarı olduğumuz Dorad Doğal Gaz Santrali’nde hiçbir kararı alma ve aldırmama yetkimiz bulunmamaktadır. İsrail kanunları uyarınca yönetilen santralde, diğer ortakların çoğunluk oluşturarak aldığı herhangi bir karar üzerinde de etkili olmamız mümkün olmamaktadır.” denildi.

Hisselerden çıkmaya çalışıyorlarmış

Ashdod ve Ramat Negez Doğalgaz Santralleri’nde gerçekleştirdiği devri hatırlatan Zorlu Enerji, Dorad Santrali’ndeki hisseleri için de “portföyünden en kısa sürede çıkarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü” açıklamasında bulundu. Zorlu Enerji açıklaması, “Otuz yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma planlarına enerji sektörü gibi stratejik bir alanda hizmet eden Şirketimize ve Grubumuzun diğer şirketlerine yönelik itham ve yorumların bu çerçevede sağduyuyla değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle sivil ve masum insanların yaşadıklarından dolayı tüm ülkemiz gibi son derece üzüntü duyuyor, bir an önce barışa kavuşulmasını gönülden diliyoruz" ifadeleri ile sona erdi.

Skandalı itiraf etmiş oldular

Milli Gazete’nin “Sabrımızı Zorluyorlar” başlığını gündeme getirdiği konuyla alakalı açıklamada bulunan Zorlu Holding, söz konusu iddiaların yalan olduğuna dair bir ifade kullanamadı. Zorlu Holding’den yapılan açıklama bir nevi itiraf niteliği taşıdı. Gazze’de gerçekleştirilen soykırıma rağmen İsrail rejimi ile ticari ilişkilerini sürdüren Zorlu Holding’e hükümet kanadından bir tepki gelip gelmeyeceği merak konusu.(Milli Gazete)