Halid  Meşal Son Noktayı Koydu: Geri Adım Atmayacağız

Halid Meşal Son Noktayı Koydu: Geri Adım Atmayacağız

Halid Meşal: Müzakerelerde bu talepleri karşılamaya kararlıyız ve bu talepler yerine getirilene kadar İsrailli tutukluları serbest bırakmayacağız

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) yurtdışındaki lideri Halid Meşal, hareketin Gazze Şeridi'ndeki İsrailli tutukluları ancak hedeflerine ulaştığında serbest bırakacağını belirterek, İsrail ordusuyla "şiddetli savaşa" rağmen "direnişin iyi" olduğunu vurguladı.

Direniş Hareketi tarafından Çarşamba günü Telegram'da yayınlanan bir röportajda Meşal, "Hareketin liderleri , sahadaki savaş kadar şiddetli bir müzakere savaşı yürütüyor ve Allah'ın izniyle onları sahada ve müzakere savaşında yeneceğiz" dedi.

Meşal, "Müzakerelerde saldırganlığın durdurulması, Gazze'den çekilme, özellikle kuzey Gazze'de yerlerinden edilenlerin yerlerine dönmesi, gerekli tüm yardım, barınma ve yeniden imarın sağlanması ve kuşatmanın sona erdirilmesi konularında ısrar ediyoruz" dedi.

Meşal, 'Bu hedeflere ulaşana ve müzakere savaşını sağlam bir şekilde yönetene kadar mahkumları serbest bırakmayacağız' dedi."

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı