Siyonist Medya: Kuzeydeki Durum İsrail'e Ağır Bedeller Ödetiyor

Siyonist Medya: Kuzeydeki Durum İsrail'e Ağır Bedeller Ödetiyor

İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki cepheden bahsederek, oradaki durumun "İsrail'e çok yüksek maliyetleri olan bir yıpratma savaşına dönüştüğünü" belirtti.

Kanal 12'nin Arap işleri muhabiri Yaron Schneider şunları söyledi Yaron Schneider, "Hizbullah her zaman bir tür dengesizlik yaratmaya çalışıyor, derinlemesine saldırılar ve suikastlar da dahil olmak üzere tüm saldırılarda İsrail'in geri adım atmasına neden olan bir denklem" dedi.

"Kuzeydeki durum Gazze Şeridi'ndekine benziyor, yani kararsızlık ve çatışmaların durdurulamaması" diyen Schneider, Hizbullah'ın "belli bir düzeyde çatışmayı sürdürmeye kararlı olduğunu" da sözlerine ekledi.

Mevcut durumun "kolayca alevlenebileceğine ve dün Şebaa Çiftliklerinde yaşananlardan daha fazlasına ulaşabileceğine" inanan Schneider, "Hizbullah'ın Gazze'de gerilimin tırmanması durumunda ateş menzilini genişletmek için sahada etki yaratmaya ve tehdit oluşturmaya çalıştığını" kaydetti.

Kanal 12'nin kuzeydeki muhabiri Guy Varon, Hizbullah tarafından gerçekleştirilen karmaşık pusu ve Şebaa Çiftlikleri bölgesinde bir İsrail motorize konvoyunun hedef alınmasıyla ilgili olarak, bu bölgenin "açık bir tel örgüsü olmadığı ve Lübnan köylerine çok yakın olduğu için tüm olaydaki en sorunlu bölge" olduğunu söyledi.

İsrail ordu sözcüsü "Lübnan sınırında zor bir güvenlik olayı yaşandığını" belirterek "Şebaa Çiftliklerinde Hizbullah ve IDF güçleri arasında çatışmaların yaşandığını" ve uçakların bölgeye intikal ettiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı