Siyonist İşgalciler Katar'dan Memnun Değil! Siyonist Basın Şok Gelişmeyi Duyurdu!

Siyonist İşgalciler Katar'dan Memnun Değil! Siyonist Basın Şok Gelişmeyi Duyurdu!

İsrail, Katar'ın arabuluculuk ekseninden ayrılmayı düşünüyor

İsrail, Katar'ın arabuluculuk ekseninden çıkıp tüm ağırlığını Mısır'a verme eğiliminde.

Siyonist gazete Yediot Aharonot'a göre İsrail'de, Katar'ın İsrailli tutukluların iadesi için tüm baskı mekanizmalarını kullanmadığı söyleniyor.

Refah'ta tam koordinasyon ve işbirliği gerektiren gelecekteki eylemlere hazırlık olarak, müzakerelerin ağırlığı İsrail perspektifinden Mısır'a kayıyor; askeri kabine bugün takas anlaşmasını ilerletmenin yeni yollarını ve ana hatlarını tartışacak

İsrail Genelkurmay Başkanı General Herzi Halevi ve Shin Bet şefi Ronan Bar dün Kahire'yi ziyaret ederek Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel ile görüştü.

Ziyartein amacı Mısır'ın Refah'a yapılacak bir askeri operasyonun bölge sakinlerinin Mısır topraklarına akın etmesine yol açacağı yönündeki korkularını yatıştırmak .

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd bu akşam yaptığı açıklamada "Refah'taki faaliyetlerin uluslararası alanda reddedildiğini çünkü bunun kimsenin göze alamayacağı bir insani felakete yol açabileceğini" söyledi.

Ebu Zeyd, Gazze'deki durumu daha da kötüleştirecek ve Filistinliler üzerindeki baskıyı arttıracak her türlü girişimin İsrail tarafıyla ilişkilerin gerilmesine yol açacağını, ancak bu gerilimin Mısır'ın krizi çözmek için tüm taraflarla iletişim kurmaya devam etmesini engellemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı