Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı

Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı

Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan’da “taciz” iftirasıyla tutuklanan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Ali Çağlar, Suud makamlarınca 15 ayın ardından serbest bırakıldı.

Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan’da “taciz” iftirasıyla tutuklanan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Ali Çağlar, Suud makamlarınca 15 ayın ardından serbest bırakıldı. 2 yıl hapis cezası alan Çağlar’ın “ bayram affı”yla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Çağlar'ın ailesi daha önce “iftira atıldığını ve taciz iddialarının asılsız olduğunu" açıklamıştı.

Eşi Melek Ebru Çağlar, Kabe'yi tavaf ederken Hacerül Esved çevresinde izdiham yaşandığı, Muhammed Ali Çağlar'ın burada yere düşürdüğü çantasını almaya çalışırken Suudi Arabistan polislerince "taciz" iddiasıyla gözaltına alındığını söylemişti.

Melek Ebru Çağlar, “Suudlu avukatımız kamera kayıtlarını istedi ve Hacerülesvedi çeken bir kameranın olmadığını söylediler. Sizce bu ne kadar inandırıcı? Erkek veya kadın hiç kimsenin şikayeti olmamasına rağmen, noktası, virgülüyle aynı ifadelerle iki polisin asılsız iddialarıyla 2 yıl hapis ve 50 bin riyal para cezasına çarptırıldı” ifadelerine yer vermişti.