1 MAYIS'a Gazze'den Bakmak !

1 MAYIS'a Gazze'den Bakmak !

Savaş ve yıllarca süren kuşatma, Gazze Şeridi'ndeki işçilerin omuzlarına ağır bir yük bindiriyor. Uluslararası Günlerindeki gerçeklik nedir?

Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi bugün Çarşamba günü, Şerit'teki işçilerin benzeri görülmemiş insani koşullarda yaşadıklarını, işsizlik oranının yüzde 75'e yükseldiğini, yoksulluk oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını ve İsrail ablukasının uzun süredir devam ettiğini doğruladı. üst üste 18. yıl.

Ofis, Uluslararası İşçi Bayramı münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, İşçi Bayramı'nın Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı soykırım ve etnik temizlik savaşının devam ettiği bir dönemde, Gazze Şeridi'ndeki işçilerin yaşadığı zorlu insani koşullar altında gerçekleştiğini söyledi. .

Şiddetli zulüm

“Uluslararası İşçi Günü” vesilesi geliyor ve Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşı sırasında İsrail işgalinin binlerce işçiyi öldürmesi ve Gazze Şeridi'ndeki işsizlik oranının yüzde 75'e ulaşması nedeniyle, Gazze Şeridi'nde işçilere yönelik şiddetli ve benzeri görülmemiş bir zulüm hâlâ sürüyor.

İşgal “ordunun” boğucu bir kuşatma uygulayarak balıkçıların denizde balık tutmasını engellemesi, hatta onları doğrudan vurup öldürmesi nedeniyle savaşın ilk üç ayında 5.000'e yakın balıkçı dahil 200.000'den fazla kişi işini kaybetti. Balıkçıların savaş sırasında geçimini arayanların öldürülmesi tekrarlandı.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi, bu yıl Gazze Şeridi'nde yoksulluk oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını, bu durumun saldırının feci koşullarıyla aynı zamana denk geldiğini ve ekonomik kurumların yüzde 95'inin salgın nedeniyle tamamen çalışmayı bıraktığını belirtti. bombalama, yıkım ve imha savaşı ve bu, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 18 yıldır uyguladığı haksız kuşatmanın bir uzantısı olarak geliyor.

İşgal 15 sektörü yok etti

İşgalin Gazze'deki 15 iş ve yaşam sektörünü yok etmesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının ilk doğrudan kayıpları 33 milyar doları buldu. Bu sektörler şunlardır: konut ve ev sektörleri, hizmetler sektörü ve belediyeler, ticari ve endüstriyel. kamu, tarım, sağlık ve eğitim sektörleri, medya, eğlence ve otel sektörleri, iletişim ve internet sektörleri, ulaştırma ve iletişim sektörü, elektrik sektörü ve bu sektörlerde on binlerce kişi işini ve işini kaybetti.

Ofis, işgalin Gazze Şeridi'ndeki 15 emek sektörünü hedef almasını kınayarak, tüm dünyaya işçilere ve Gazze Şeridi'ne karşı işlenen bu suçu kınama çağrısında bulundu. Açıklamada, ABD yönetimini ve uluslararası toplumu, yaşanan sert ve insanlık dışı koşullardan tamamen sorumlu tuttu.

Ofis, özgür dünyanın tüm ülkelerine ve tüm uluslararası ve uluslararası kuruluşlara, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını hedef alan saldırganlığını durdurma konusunda sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, Filistin'deki işçi kesimine doğrudan destek sağlanması çağrısında bulundu.

Bugün, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının 7 Ekim 2023'ten bu yana devam etmesiyle birlikte, ULUSLAR ARASI İŞÇİ BAYRAMI, Filistin'e destek verme ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığını kınama vesilesine dönüştü.

Batı Şeria'da işgal altındaki işçilerin gerçekliği ve ihlalleri

FİLİSTŞN SENDİKALARI GENEL FEDERASYONU , Uluslararası İşçi Bayramı'nda, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'daki işçiler arasında (serbest bırakılan ve gözaltına alınan işçiler dahil) 2023 yılında Filistin topraklarındaki işyerlerinden tutuklanan 5.100 kişinin tutuklandığını söyledi.

2023 yılında şehit sayısı 113'e ulaştı. Şehitlerin büyük çoğunluğu iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uyulmaması sonucu ihmal sonucu hayatını kaybetti. Bu yılın başından bu yana artan bir geçim için şehit sayısı ise 10 işçiye ulaştı; bunların arasında "Hadarim" hapishanesinde yükselen Kalkilyalı bir işçi, Eriha Valiliği'ndeki barınma merkezlerinde ölen Gazzeli bir işçi ve bir işçi de vardı. Üçüncüsü ise Hebron'un güneyindeki Al-Dhaheriya kasabasında işten dönüşünde işgal askerlerinin saldırısında şehit oldu.

Sendika, 1948'de işgal edilen topraklarda çalışan 235.000'den fazla Filistinli işçinin, İsrail'in işyerlerine giriş ve erişimlerini engelleyen önlemleri nedeniyle art arda altı aydan fazla bir süre çalışmayı bıraktığını da sözlerine ekledi.