ABD Kongresi'nden Netanyahu: Bize çabuk silah verin ki, görevi hızla tamamlayalım

ABD Kongresi'nden Netanyahu: Bize çabuk silah verin ki, görevi hızla tamamlayalım

İsrail işgalinin Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi önünde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik gösterilere ve Gazze Şeridi'ndeki imha savaşına saldırmaya ve kamuoyunu yanıltmak için yalanlar uydurmaya odaklandı.

İsrail işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington ziyareti ve İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı yürüttüğü imha savaşına karşı önünde düzenlenen kitlesel gösterilerin ortasında ABD kongresinde küstah bir konuşma yaptı.

Netanyahu, konuşmasının büyük bölümünde kendisine karşı yapılan gösterilere ve savaşa saldırmaya odaklandı ve “İran'ın artık Kongre dışındaki protestocuları finanse ettiğini” ve ABD'yi de yok etmek istediklerini iddia etti.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nin ortak oturumu öncesinde yaptığı konuşmadan saatler önce Kongre Binası yakınında protestocuların sayısı arttı. Yüzlerce gösterici artık Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde pankartlar sallayıp sloganlar atarak toplanmıştı. Kongrede ayakta alkışlanan Netanyahu ABD'nin siyonist hizmetkarı olduğunu da dolaylı yoldan ispatlamış oldu.