ABD Polisi Öğrencilere Saldırdı  (VİDEO)

ABD Polisi Öğrencilere Saldırdı (VİDEO)

Araçlar ve çevik kuvvet teçhizatıyla... New York Polisi Columbia Üniversitesi'ne saldırdı ve Gazze'ye destek amaçlı oturma eylemini dağıttı.

New York Polisi Columbia Üniversitesi'ne baskın düzenledi ve öğrenciler ve aktivistlerin üniversite kampüsünde Gazze'ye destek amacıyla düzenlediği oturma eylemini dağıttı.

New York Polisi, üniversite için büyük bir utanç kaynağı olan oturma eyleminden günler sonra, polisin dağıtmasını engellemek amacıyla ellerini kavuşturan göstericileri ve gazetecileri üniversite içindeki Hamilton Hall civarından uzaklaştırdı. Amerikan ve Batı kamuoyunu büyük ölçüde etkileyen bir faktör.

Öğrencilerin polis karşısında binayı kapatması ve içeride oturma eylemi yapması üzerine polis ekipleri de vinçli araçlarla binaya pencerelerden saldırdı.

Daha sonra Amerikan medyası, Columbia Üniversitesi rektörünün New York Polisinden 17 Mayıs'a kadar kampüste kalmasını istediğini ve düzinelerce öğrencinin tutuklandığını, sahnelerde yüzlerce polis memurunun çevik kuvvet teçhizatıyla kampüs sokaklarında dolaştığını gösterdiğini bildirdi.

Oturma eyleminin barışçıl olmasına ve herhangi bir ayaklanma olmamasına rağmen polis üniversiteye baskın yaparken, seyirciler ve öğrenciler arasında "Yazıklar olsun" ve "Kolombiya yazıklar olsun" sloganları yükseldi.

Üniversitede protesto yapan öğrenciler, oturma eyleminin sona erdirilmesi, özellikle de üniversite ile işgal kurumu, onun üniversiteleri ve kurumları arasındaki her türlü ekonomik ve akademik ilişkinin kesilmesi için üniversite yönetimine bir dizi talep sunmuştu. Öğrenim fonlarını mesleği ve araştırma projelerini ve kurumlarını desteklemek için kullanmayı reddettiklerini vurguladılar.

Bugün erken saatlerde, Batı'daki Gazze'yi desteklemek ve İsrail işgalinin Gazze sakinlerine uyguladığı soykırımı reddetmek yönündeki genel üniversite hareketi bağlamında, Amerika'nın başkentindeki George Washington Üniversitesi'nin yaklaşık 117 öğretim üyesi, talepte bulunan bir dilekçe imzaladı. Üniversite yönetiminin daha önce aldığı karardan vazgeçerek kampüste oturma kampına katılan öğrencilere yönelik cezaların iptal edilmesini talep etti.

Dilekçede, oturma eyleminin sona erdirilmesi için Büyükşehir Polisi'ne yöneltilen tüm taleplerin iptal edilmesi talep edildi. Dilekçede, üniversite yönetimine öğrencilerin taleplerini görüşmek ve onları doğrudan dinlemek üzere bir toplantı yapılması çağrısında bulunuldu.