ABD'den Katil İsrail'e Katliam Desteği

ABD'den Katil İsrail'e Katliam Desteği

İsrail medyası: Washington İsrail'e acil yardımı onayladı.

İsrail medyası, Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Tümgeneral (Emekli) Eyal Zamir ile ABD Savunma Bakanlığı Tedarik Müsteşarı William LaPlante'nin, İsrail'in hava savunma sistemini güçlendirmek amacıyla 5,2 milyar dolarlık özel acil yardımın işleme sokulması için gerekli protokolleri tamamladığını duyurdu.

Ayrıca, ABD yardım paketlerinin Demir Kubbe sistemleri, David's Sling ve geliştirilme aşamasında olan Magan Or lazer sisteminin geliştirilmesi ve satın alınması için kullanılacağı bildirildi.

İsrail medyasına göre, savaşın başlangıcından bu yana ABD yönetimi ve Kongre tarafından onaylanan yardımın hacmi 8,7 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Bunun 3,5 milyar doları, ABD Savunma Bakanlığı'nın tedarik misyonu tarafından İsrail ordusunun hayati alımlarını finanse etmek için kullanılacakken, 5,2 milyar doları hava savunmasını güçlendirmek amacıyla harcanacak.

Watson Uluslararası ve Kamu İşleri Enstitüsü tarafından kısa süre önce yayınlanan bir rapora göre ABD, 7 Ekim 2023'ten 30 Eylül 2024'e kadar İsrail'e askeri yardım ve bölgedeki askeri operasyonlar için en az 22,76 milyar dolar harcadı.

Kaynak:Haber Kaynağı