Adana'da Şehadet Gecesi(FOTO)
Adana'da Şehadet gecesi düzenlendi...
Faaliyetlerini Adana merkezli olarak sürdüren Asımın Nesli Derneği'nin düzenlediği Şehid Metin Yüksel'i Anma Şehadet Gecesi Hüseyin Acarlar'ın okuduğu Kur'an kıraati ile başladı.
Ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Asımın Nesli Derneği başkanı Av. Hüseyin Turgut Bahar konuşmasında, Asımın Nesli Derneği ile, "Allah'ım eğer şehid olursam bedenime müşrik eli değmesin" diye dua eden, şehadeti sonrası da cesedini arıların koruduğu ve sabaha çıktıklarında kimsenin bulamadığı Asım Bin Sabit r.a. efendimizin mesajının iyi anlaşılması ve onun şahsında sahabe neslini örnek alan bir gençliği arzuladıklarını ifade ederek Mehmet Akif'in Çanakkale Şehidlerine adlı şiirinde yeralan;
"Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek." mısralarında karşılığını bulan Asımın tam da bu anlayışla ifade edilmiş olabileceğini düşünüyoruz." dedi.
Av. Hüseyin Turgut Bahar konuşmasında: "Öğrencilik yıllarımızda birgün paralarımızı birleştirip şuan evimize kesinlikle götüremeyeceğimiz biraz peynir ve en ucuzundan bir karpuz almıştık. Çünkü o an üzerimizdeki para ancak buna yetiyordu. O arkadaşlardan biri şuan doktor oldu. Geçenlerde o günleri hatırlatıp "abi o günlerde yediğimiz peyinirin de karpuzun da tadını şuan alamıyorum." deyince o tadın sırrı ihlas idi samimiyet idi demiştim. İşte biz hal-i hazırda bulunduğumuz konumlara makamlara vesair yerlere gelince o çileli yılları unutmamalıyız diye bu yola çıkmış bulunuyoruz. Bu anlamda Asımın Nesli Derneği olarak bütün yapılar ile kardeş olduğumuzu ve ahlaklı imanlı şehadet şuurunu özümsemiş bir nesil için mücadele veren her kesimin hizmetinde olduğumuzu ifade ederek konuşmama son vermek istiyorum." dedi.
Av. Hüseyin Turgut Bahar'ın konuşmasının ardından tarih boyunca İslam uğrunda hayatını feda eden İslam şehidlerinin yeraldığı "Şehidler Albümü" adlı sinevizyon yayınlandı.
Daha sonra Şehid Metin Yüksel'in şehadetine tanık olmuş dava arkadaşlarından gazeteci-yazar Mehmet Ali Tekin sahneye davet edildi.
Mehmet Ali Tekin, Şehid Metin Yüksel ile yaşadıkları anıları paylaştığı konuşması esnasında duygusal anlar yaşandı. Henüz 21 yaşında iken şehid edilen Metin Yüksel'in nasıl bir misyonu yüklendiğini ve bunun hakkını nasıl verdiğini örnek olaylarla anlattı.
Konuşmasına 'Sizlere şehidlerden selam getirdim' diyerek başlayan Mehmet Ali Tekin şöyle devam etti.
'Metin son dönemin adam gibi adamlarındandı. Yaşça hepimizden küçüktü fakat içimizde en cesaretlide o idi. O, Fetih Suresinin son ayetlerini üzerinde taşırdı. Nasıl ki ayette mü'minlerin özelliklerinden bahseder, reisimiz de aynen öyleydi. Müslümanlara çok merhametli, çok cesur, çok mütevazi fakat zalimlere de bir o kadar şiddetliydi.'
O dönemde İstanbul Moda'da bir tek cami vardı. Birgün öğrendik ki Moda semtinde oturanlar sabah ezanından rahatsız olmuş, imamı tehdit etmişler. 'Şu hoparlörün sesini kıs, sabah çok erkenden rahatsız edip uyandırıyorsun' şeklinde sözler söylemişler.
Reis Metin bunu duyduğunda toplandık. Sabah namazına Moda camine gittik, içeri girdiğimizde sadece imam ve 2 kişilik bir cemaati vardı. Biz de gidince 30-35 kişi kadar olduk. Metin neden geldiğimizi anlatınca, imam çok duygulandı, Allah razı olsun diye dualar etti. Reisimiz böyle biriydi, nerede bir haksızlık var oraya koşardı.
Şamil Basayev'le ilk tanıştığımda gözümün önüne Metin geldi. Aynı Metin gibi çocuklarla çocuk, büyüklerle büyük oluyordu. Metin şehid edildiğinde hastaneye ben götürdüm, morga da girdim. Gözleri uyanıklıkla uyuyor olmanın arasındaydı. Ben o hali İmam Alim Sultan'da da gördüm, Selami'de de.'
Mehmet Ali Tekin'in Metin Yüksel ile ilgili anılarını ve onunla olan günlerini, 'Kardelenlerin Kan Kırmızısı Açtığı Gün' isimli kitabından okuyabilirsiniz.
Mehmet Ali Tekin'den sonra, Asımın Nesli Derneği kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi Turgay Başboğa, kendi yazdığı iki şiiri okumak üzere sahneye davet edildi. Turgay Başboğa şiirlerini okurken bazı izleyicilerin hüzünlenip gözlerinin yaşardığı görüldü.
Daha sonra sahneye 28 Şubat Mağdurlarından Hüda Kaya davet edildi. Konuşmasına bugüne kadar düzenlenen şehadet gecelerinde ilk kez bir bayana söz verilediğini hatırlatıp dernek yetkililerine böyle bir açılım yaptıkları için teşekkür ederek başlayan Hüda Kaya; "Metin şehid olduğu anlarda ben farklı bir hareketin içindeydim ve nasıl olur da kendini müslüman olarak tanımlayan birileri, hayatını islama adamış bir müslümanı katledebilir? diye günlerce düşünüp iç dünyamda sorgulamalar yapmıştım. Metin'in şehadeti benim için de bir dönüm noktası oldu." dedi. Ayrıca, şehadet bilincine dair önemli tespitlerini de paylaşan Hüda Kaya, Allah'ın hiçbir ayetinde şehidler için şehid kavramının kullanılmadığına işaret ederek "şehidlik aslında şahidliktir.Vahye şahid olmaktır." dedi.
Geceye damgasını vuran en önemli olay ise, Mavi Marmara Şehidlerinden Cevdet Kılıçar'ın hazırladığı ve kendi sesinden bir şiirin yer aldığı mazlum coğraflyaları anlatan bir klip oldu. Bir şehidin emeği ve kendi sesi ile hazırlanmış olan klibi izlerken salonda duygusal anlar yaşandı.
Ve Grup Genç...
Şehadet Gecesinde heyecan Grup Genç konseri ile zirveye ulaştı. Şehadet nakışları ile süslenmiş ezgileri yıllardır dilden dile dolaşan grup genç Adana'lı şehadet aşıklarına unutulmaz bir konser verdi.
Asımın Nesli Derneği Kitap ve Başörtüsü Dağıttı..
Asımın Nesli Derneği Şehadet Gecesinde bir sürpriz daha yaparak davetiyelerde yeralan numaralar arasından kura ile seçilen elli civarında izleyiciye Beyaz eşarp'tan ve Aksa Mesture'den onar adet eşarp, Hüseyin Acarlar'ın Üzgünüz..Çok geç kaldınız adlı eseri, Mehmet Ali Tekin'in Şehid Metin Yüksel adlı eseri ve Hüda Kaya'nın Başörtüsüne Özgürlük Yolunda GÖRÜLMÜŞTÜR adlı eserinden yirmişer adet hediye edildi.
İslam Medya Anadolu Bülteni adlı gazetenin ücretsiz dağıtıldığı Şehadet Gecesi, Hüda Kaya'nın ve Grup Genç'in imza programı ile sona erdi.