"AKP Kapatılacak Erdoğan Yasaklanacak"
Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun dün yayınladığı bildiri hakkında bir çok köşe yazarı görüşlerini kaleme aldı: Bildiriyle aslında tam olarak ne mesaj verilmek istendi?
Referans gazetesi yazarı Cengiz Çandar, bildiride iki net mesaj verildiğini savunuyor.
-AKP ne yaparsa yapsın kapatılacak
-Erdoğan da yasaklı hale gelecek
ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ
Yargıtay Başkanlar Kurulu, ilk bakışta, "düğün değil, bayram değil; eniştem beni niye öptü" dedirtecek içerikte bir bildiri yayınladı. "Yargı erkine sistemli saldırılar"a dikkat çeken, "yargı bağımsızlığının tehlikede olduğu"na değinen ve "Cumhuriyet'in temel niteliklerinin tartışmaya açıldığı"ndan dem vuran bir bildiri.
BİLDİRİNİN ZAMANLAMASI
Türkiye'nin demokratik kamuoyunun hükümeti, yeni anayasadan yan çizmekle eleştirdiği bir sırada, Yargıtay'ın tam da sanki yeni bir anayasa çalışması yapılıyormuş gibi hükümeti eleştirmesinin "zamanlaması" haliyle soru işaretlerini beraberinde getirir.
Bu bakımdan, ister istemez, her makul düşünce sahibi, böyle bir çıkışı "dam üstünde saksağan" olarak görebilir.
AKP KAPATILACAK, ERDOĞAN YASAKLANACAK
Hükümet, çeşitli "sinyaller"den anlaşıldığı kadarıyla, el altından "kapatma davası"na ilişkin "uzlaşma" ararken ve bu amaçla "anayasa değişiklikleri"ne elini sürmeyeceğini açıklamışken, böyle bir bildiri yayınlanmasını neye yormak gerek?
Akla ilk gelen, "uzlaşma"ya yolları tıkamak amacına. Yani, bu bildiri ile acaba "Sen, ne yapsan kapatılacaksın. Tayyip Erdoğan da yasaklanacak" mesajı mı verilmek isteniyor?
AP Mİ, YARGITAY MI DAHA GÜVENİLİR?
Avrupa, Türkiye'yi "demokrasi"ye davet ediyor. Türkiye'de yargı, yürütmenin, demokrasi yolunda yarı-gönüllü adımlarına, niyet safhasında iken bile karşı çıkıyor.
Ülkenizin ve toplumunuzun esenliğinden yana olsanız, Avrupa Parlamentosu'nu mu, kendi ülkenizin Yargıtay'ını mı daha güvenli bulursunuz?
Hangisi "vatanseverlik" sayılır?