Batı bitti, söz sırası artık İslâm dünyasında

Batı bitti, söz sırası artık İslâm dünyasında

Dünyanın Müslüman gençlik liderleri İstanbul’da buluştu Uluslararası Gençlik Forumu’nun (IYFO) organize ettiği 4. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı dün İstanbul’da başladı.

3 gün sürecek toplantının ilk gününde Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dünya Müslüman Gençlik Teşkilatları Genel Başkanı Mustafa Tahhan ile Doğu Türkistanlı ve Sudanlı temsilciler konuştular.

Uluslararası Gençlik Forumu'nun (IYFO) organize ettiği 4. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı dün İstanbul'da başladı. 71 ayrı ülkeden 144 Gençlik Teşkilatı liderinin katıldığı programın sloganı ise, "Ortak Hedefe Doğru: Yeni bir dünya" olarak belirlendi. Toplantının ilk gününde Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dünya Müslüman Gençlik Teşkilatları Genel Başkanı Mustafa Tahhan, Doğu Türkistanlı ve Sudanlı temsilciler konuştular. İstanbul Holiday İnn Otelinde yapılan programın bugünkü bölümüne ise, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da katılacağı öğrenildi.

"ÇİN, TÜM TUTUKLULARI YARGISIZ İDAM EDECEK, AVUKATLARI UYARDI"
71 farklı ülkeden liderlerin katıldığı programın ilk oturumuna Kızıl Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmü damgasını vurdu. İSTOÇ Camii imam hatibi Bünyamin Topçu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan oturumda duygusal bir atmosfer hakim oldu. Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti Onursal Başkanı adına konuşan Abdülhakim Han ise, Doğu Türkistan'ın geçtiğimiz yüzyılın başında bağımsız bir devlet olduğunu belirtti. Han; "Fakat Komünist Çin bir süre İslâm ülkelerine sevimli görünmek için yaptığı katliamları gizledi. Şimdi ise bu küfrünü ve şiddetini aleni bir şekilde yapmaktadır. Âlimlerimizi astılar, birçok kardeşimizi öldürdüler. Katliamlar gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Uluslararası medya ise bu olayları görmezden geldi sustular" diye konuştu. Doğu Türkistan'da yaşanan son olayları tüm detayları ile anlatan Han; "Bize gelen bilgilere göre 2000'in üzerinde şehidimiz var. Polisin himayesiyle Çinliler Uygurlara büyük bir katliam yapıyorlar. Doğu Türkistan'da etnik ırkçı bir katliam yapılıyor. Bugün Çinli yetkililer dünyanın gözü önünde tutukladıkları herkesin idam edileceğini söylüyorlar. Buna başladılar. Çinlilerin siyasi tutukluları sorgusuzca idam ettikleri zaten biliniyordu. Dün yaptıkları açıklamalarda ise avukatlara bu tutuklularla ilgili hiçbir davaya bakmamaları yönünde uyardılar. Yani yargılamadan idam edilecekler" diye konuştu.

"1400 YIL ÖNCE DE TABLO AYNIYDI"
Uluslararası Müslüman Öğrenciler Teşkilatları Federasyonu (İİFSO) Genel Başkanı Ebubekir Abdülteffah da yaptığı konuşmada Müsümanların bir gün mutlaka galip geleceğini vurguladı. Abdülfettah; "Bu dünyada meydana gelen değişimin etkin oyuncusu olmak zorundayız. Eğer hedeflerimizi ortaya koyamazsak bu sıkıntıları çekmemiz, bu hedefleri gerçekleştiremezsek bu oluşumun bir anlamı yoktur" dedi. Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Atik Ağdağ da toplantıya katılmak üzere Türkiye'ye gelen misafir gençlik liderlerine teşekkür etti. Pakistan Cemaati İslâmi Temsilcisi Ataurrahman ise gençlik problemlerine değindi. Pakistan Temsilcisi; "Şu anda dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulüm altında ve maalesef bunların hepsi emperyalistler tarafından üzerimize gönderiliyor 1400 yıl önce de durum yine aynıydı. Bizim de Allah'ın izniyle O'nun adıyla savaşımıza devam etmek görevimizdir. Allah'ın izniyle Allah bu savaşta bizi galip kılacak" diye konuştu.

KURTULMUŞ: SÖZ SIRASI ARTIK İSLÂM DÜNYASINDA
Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, ilk oturumun sonunda yaptığı konuşmada dünyanın bugünkü yaşadığı problemlere, çözüm yollarına ve yeni insan modelleri inşa etmek zorunda olunduğuna değindi. Dünyanın hızlı bir değişime girdiğini dile getiren Kurtulmuş; "Bizim bu değişime ayak uydurmamız lazım. Bu süreç sadece birkaç ülkeyi, belli bölgeleri ilgilendirmiyor. Süreç, her türlü toplumu, her türlü kültürü, her ülkeyi çok ciddi bir şekilde etkiliyor. Milyarlarca insan inanılmaz bir yoksulluğu yaşarken, 300 tane adam Firavunlardan da daha zengin bir hayatı yaşıyor. 300 adam, 3.5 milyar insanın toplamından daha zengin. Firavunlar bile bunlardan daha az zalimdi. Dünyanın belki de şu ana kadar karşılaştığı en büyük krizlerden birini oluşturan gelir dağılımı adaletsizliğini bu dönemde yaşıyoruz. Fakat söz sırası artık İslâm dünyasında. Tarih sırası artık bizde. Batı bitti, dünyada adaleti biz tesis edeceğiz. Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle medeniyetin, izzetin sırası sürekli değişir. Medeniyetler yer değiştiriyor ve İslâm Medeniyeti geliyor" diye konuştu.

"ZİLLETTEN KURTULMAK İÇİN ÇALIŞMAMIZ ŞARTTIR"
"Nasıl olsa Müslümanız, Allah bize yardım eder" demenin asla çözüm olmayacağını dile getiren Kurtulmuş şöyle devam etti; "Böyle bir şey yok. Sünnetullah diye bir şey var. Toplumsal değişimin şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Bir topluluk kendi içlerinde değişimi yapmadıktan sonra değişim gelmez. İcabını yerine getirmek zorundayız. Şartları olgunlaştırmak zorundayız. Yoksa bu zilletten kurtulma imkanımız yoktur." Yeni medeniyetin inşa edilmesi için bir yol haritası ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, yol haritasını şöyle özetledi; "Küresel problemlere küresel çözüm önerileri sunmak zorundayız. İstanbul'un, Darfur'un, Gazze'nin sorunları lokal olarak çözülemez. Doğu Türkistan'ın sorunlarını çözmek New York'un arka sokaklarındaki mazlumların sorunlarının çözülmesi ile mümkündür. Aydınlarımız aşağılık kompleksi içerisindedir. Yenildik edebiyatı yapıyorlar. Bu lafları biz 200 yıl önce de duyuyorduk. Bu psikolojiyi aşmak, alt etmek zorundayız. Değer üreten topluluklar olmalıyız. 2 asır kendi ıstılahlarımızla konuşmuyoruz. Hak, adalet, refah, ıstılah gibi kavramları dünya neden konuşmuyor. Çünkü değer üreten değil tüketen toplum olduk. Artık üretmeye başlamalıyız. İslâm dünyasının siyasi irade zaafını ortadan kaldırmak zorundayız. Zengin kaynaklarımız var fakat bunları yönlendiremiyoruz. Gazze'de ve son olarak Doğu Türkistan'da bu durumu gördük. Bu zaaf ortadan kaldırılmalı."

71 ülkeden geldiler
4. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Konferansı vesilesiyle dünyanın birçok coğrafyasından gençlik liderleri Türkiye'ye geldiler. Konuklar arasında; Afganistan, Arnavutluk, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bangladeş, Benin, Barbados, Bosna, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Burma, Burundi, Cezayir, Doğu Türkistan, Endonezya, Fas, Fildişi Sahilleri, Filistin, Filipinler, Fransa, Gabon, Gambia, Gana, Gine, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İngiltere, İspanya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Komoros, Kosova, Küba, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Moro, Nijer, Nijerya, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Togo, Tunus, Uganda, Ürdün, Yemen, Yunanistan ve Zimbabwe'den gençlik liderleri vardı.

Vakit