Buda heykelinden Mescid-i Aksa'ya...

Buda heykelinden Mescid-i Aksa'ya...

Buda heykellerini yıktığı için Taliban'a karşı ayağa kalkan Batı, İsrail'in İslam için kutsal olan Mescid-i Aksa'daki tahriklerine karşı sessiz...

Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah el-Eş'al, Londra'da Arapça olarak yayımlanan el-Hayat gazetesinde yayımlanan makalesinde batının iki yüzlülüğünü eleştirdi. El Eş'al, Buda heykellerini yıktığı için Taliban'a karşı ayağa kalkan Batı'nın, İsrail'in İslam için kutsal olan Mescid-i Aksa'daki tahriklerine karşı sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Eş'al makalesinde şunlara yer verdi;

"Mescid-i Aksa'nın hedef olduğu kuşku götürmez. Amaç da, İsrail'in Süleyman heykelini inşa etmesi için Aksa'yı yıkmak. Buradaki mesele sadece, uluslararası hukukla Yahudi iddiaları arasında nasıl bir uzlaşmanın sağlanacağı.

Görünen o ki, bütün dünya Yahudi iddialarının tehlikelerini göz ardı ediyor. Yahudilerin iddiaları doğru olsa bile, dünya niçin Mescid-i Aksa'nın Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği yer olduğuna dair Kuran-ı Kerim'de yer alan rivayeti görmezden geliyor? Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsaldır.

Dünya Yahudi aşırılıkçılara ve Siyonist projeye böylesine saygı gösterirken, Mescid-i Aksa'da
yapılanları kendi gözleriyle gören milyonlarca Müslüman niçin dünyanın sevgisinden beslenmiyor? Dünya Müslümanların tepkisine terör diye bakabiliyor; peki aynı terör İsrail devletinde, yerleşimcilerde ve Arapların öldürülmesini destekleyen bazı hahamlarda somutlaşmışken, Batı nasıl olur da Müslümanları terörle bağlantılı kılar?

1998'de iki Buda heykelini yıktığı ve put olarak gördüğü için bütün dünya Taliban'a karşı ayağa kalkmıştı. Bu eylem Taliban'a ve İslam'a karşı uluslararası kampanyanın gerekçelerinden biri haline gelmişti. Bu kampanyalar örgütlü ve eşgüdümlüydü. Şimdi sıra Aksa'ya geldi. Uzun bir dini, siyasi ve askeri uyuşturma operasyonunun ardından, Aksa'nın yıkılmasının Müslümanlar için önemini kaybetmesi bekleniyordu.

Mescid-i Aksa medeniyetin bir parçası değil mi? Tıpkı Batı'nın ve dünyanın, medeniyetin bir parçası olarak gördüğü Buda heykeli gibi değil mi? Batı, Taliban'ın milyonlarca insanın müntesibi olduğu bir inancın sembolüne karşı saldırısını kınamıştı. Yoksa Aksa sadece, İsrail tarafından hedef alınan zayıf bırakılmış Müslümanlara mı ait? Buradaki mevzu, iddia edildiği üzere bir Yahudi eseriyle müntesipleri zayıflamış bir İslam eseri arasındaki bir üstünlük çekişmesiyle mi alakalı?

Lobinin gücünü aşabilen yok

Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar Aksa savaşında yenilirse Kabe savaşında da yenilgi kesin demektir. Zira Siyonist açgözlülük ve Amerikan hegemonyası bu noktada durmayacaktır. Dünya İsrail'in Aksa'ya saldırısını tek bir sebeple görmezden geliyor. Bu sebep, Aksa'nın Müslümanlar için ne kadar kutsal veya İsrail'in heykelle ilgili rivayetinin ne kadar doğru olduğuyla değil, Siyonist lobinin Amerikan karar alma organlarındaki gücüyle ilişkili. Bu durum Washington'ın gücünü ve kozlarını, Araplar ve Müslümanlara karşı İsrail lehine kullanmasına yok açtı. Acaba sıra Kabe'ye geldiğinde bu denklem değişir mi?

Bazıları İsrail'in Aksa'yı hedef almasının, buranın Filistin'in parçası olmasından kaynaklandığını düşünebilir. İsrail bütün Filistin'i istiyor ve heykel hikâyesinin amacı da Aksa'nın Müslümanlar nezdindeki kutsallığını bitirmek. İsrail Mescid-i Aksa'ya yönelik propagandası kapsamında daha önce de siyasi yönü dini yöne baskın kılmaya çalıştı. İşin aslı şu ki, İsrail Müslümanların inancını, sembollerini ve kutsallıklarını hedef alıyor."

Kaynak: Radikal