CHP Lideri: Esad'la görüşme ayarlıyoruz

CHP Lideri: Esad'la görüşme ayarlıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel, Halk TV'de "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özel, Suriye- Türkiye ilişkilerine ve mülteci meselesine de değindi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Özel, olumlu gelişmelerin olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Esad ile görüşebileceklerini söylemişti.

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Suriye ile Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ilk görüşmeyi, gideceğim, ben yapacağım Esad'la. Bunun zeminini araştırıyoruz. Olumlu gelişmeler var. Günü geldiğinde açıklayacağız. Gidip, Sayın Esad'la görüşüp, Türkiye'yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip, bu konuda kolaylaştırıcılık mı dersiniz, arabuluculuk mu dersiniz, ana muhalefet sorumluluğu mu dersiniz, bunu yapacağız. Çünkü masaya oturmadan bu sorun çözülmeyecek. Yarın, öbür gün Esad meselesinde bir mesafe alırsak, ben Sayın Erdoğan'dan randevu da alırım. Gerekirse Esad'la Erdoğan görüşmesine aracılık da yaparım. Yeter ki masaya oturalım. Bu işe para lazımsa ben o parayı AB'den bulacağım. AB'de o irade var. Onlar parasında değil işin. Onların korkusu o sığınmacıların kendilerine gelmesi. Türkiye, Avrupa'nın sınırı. Her sınırı geçen Avrupa'da. Bunun yerine, bunların hepsinin memleketlerine dönmesi Avrupa için de en büyük güvence." (islamianaliz)