CNN, Biden ve Trump'ın açıklamalarını yalanladı: İlk tartışmada toptan yalan

CNN, Biden ve Trump'ın açıklamalarını yalanladı: İlk tartışmada toptan yalan

Tuump ve Biden ilk tartışmalarında asılsız ve yanıltıcı iddialarda bulunurken, Amerikan kanalı CNN, raporunda toplamda 39 yalana varan sayı dikkat çekti.

em ABD Başkanı Joe Biden hem de eski Başkan Donald Trump, Amerikan ağı CNN'in düzenlediği başkanlık tartışmasına katıldı ve tartışma sırasında "yanlış ve yanıltıcı iddialarda" bulunduklarını söyledi.

Ağın bildirdiğine göre 9 asılsız iddiada bulunan Biden'ı Trump,30 yalanla geride bıraktı.

Trump hangi yanlış iddialarda bulundu?

CNN, Trump'ın defalarca söylediği yalanların ABD'deki kürtaj meselesini de içerdiğini ve Trump'ın Demokratların liderliğindeki bazı eyaletlerin doğumdan sonra fetüslerin öldürülmesine izin verdiğini doğruladığını bildirdi. Ayrıca Amerika'daki araştırmacıların kürtaj hakkıyla ilgili "Roe v. Wade" davasını bozmak için toplandıklarını da iddia etti.

Kanal, Trump'ın Biden'ın Amerikalılara yönelik vergileri dört kat artırma planı hakkında yalan söylediğini, ayrıca Amerikalıların Çin ve diğer ülkelere uygulanan gümrük vergilerinin maliyetini ödemediğini iddia ettiğini belirtti.

Kanala göre Trump, Capitol binasına yapılan saldırıdan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi suçlamayı bir kez daha denedi ve o gün Capitol binasını korumak için 10.000 Ulusal Muhafız askeri gönderme teklifini reddettiğini söyledi. .

Kanal, Trump'ın Pelosi'nin Kongre Binası güvenliğindeki rolü ve Ulusal Muhafızların konuşlandırılmasıyla ilgili "iddialarının" "yanlış" olduğunu bildirdi ve bunu, Pelosi'nin "böyle bir teklif almış olsaydı reddetme yeteneğine bile sahip olamayacağını" söyleyerek haklı çıkardı. BT."

Trump, Biden'ın "kabul ettiği her şeyi yaptığını" iddia ederek Gaziler Sağlık Yasası'ndan övgüyle bahsetti.

CNN'e göre bu iddialar yanlıştır, çünkü gaziler programı 2014 yılında selefi Başkan Barack Obama tarafından imzalanarak kanunlaştırılmıştır, ancak Trump 2018'de başkan olduğunda programda değişiklik yapmıştır.

Biden da asılsız iddialarda bulundu

Biden ise tartışmada en az dokuz yanlış veya yanıltıcı iddiada bulundu.

CNN, Biden'ın iki temel tıbbi bakım politikasını anlatırken sahte rakamlar kullandığını gördü. Trump'ın Corona salgınını dezenfektan enjekte ederek tedavi etme olasılığına ilişkin açıklamalarına ilişkin yorumunda abartırken, Trump'ın Sosyal Güvenliği kaldırmak istediğini iddia etti.

Kanal, Biden'ın milyarderlere uygulanan vergi oranlarına ilişkin her zamanki yanıltıcı rakamlarını tekrarladığını ve "başkanlığa gelmeden önce ve Trump'ın görev süresinin sonunda işsizlik oranlarının yüzde 15'e ulaştığını yanlış bir şekilde açıkladığını" söyledi.

Kanal, Biden'ın görev süresi boyunca "hiçbir Amerikan askerinin öldürülmediğini" yalan bir şekilde iddia ettiğini ve ajanların sınır tasarısına verdiği destekten bahsettiğini açıklamadan önce Sınır Devriyesi birliğinin kendisini desteklediğini "yanlış bir şekilde" söylediğini ekledi.

Bunun, 2024 seçim döngüsünde Trump ile Biden arasındaki ilk kişisel yüzleşme olması ve Amerikan tarihinde görevdeki bir başkan ile eski bir başkan arasındaki ilk tartışma olması dikkat çekiyor.

ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024'te yapılacak ve kazanan kişi, Ocak 2025'ten itibaren dört yıl boyunca ülkenin başkanlığını üstlenecek.