Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili sıkıntımız yoktur

Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili sıkıntımız yoktur

Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle alakalı bir sıkıntı olmadığını ve AK Parti'nin de bu konudaki tutumunun açık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Konuşmasında yeni anayasa mesajı da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda gündeme gelen anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin ise "Sıkıntımız yoktur" dedi.

"Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizimle ilgili herhangi bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu gayet açıktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında da darbe anayasasından kurtulmanın gerekliliğinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin devamı şu şekilde:

"SİVİL ANAYASA KAHRAMAN MİLLETİMİZE BORCUMUZDUR"

Türkiye'nin ekonomide, demokraside, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedefe ulaşabilmesi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını çok iyi biliyoruz.

Siviller eliyle yapılmış bir sivil anayasa kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Biz mümkün olan yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Darbe anayasasından bir an önce kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz.

ensonhaber