Filistin direniş grupları İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını kınadı

Filistin direniş grupları İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını kınadı

Filistin direniş grupları, Lübnan'ın bazı bölgelerinde kablosuz iletişim cihazlarının patlamasıyla temsil edilen, İsrail'in Lübnan'a yönelik hain saldırısını kınıyor ve direnişin intikam alma ve ...

Filistin direniş grupları, Lübnan'ın bazı bölgelerinde kablosuz iletişim cihazlarının patlamasıyla temsil edilen, İsrail'in Lübnan'a yönelik hain saldırısını kınıyor ve direnişin intikam alma ve işgale güçlü bir şekilde karşılık verme becerisine olan güvenlerini teyit ediyor.

Hamas: Hizbullah'taki kardeşlerimizin cihadına ve fedakarlıklarına değer veriyoruz

İslami Direniş Hareketi "Hamas", Lübnan topraklarının birçok bölgesinde iletişim cihazlarını patlatarak Lübnan vatandaşlarını hedef alan, direniş savaşçıları ve sivil ayrımı yapılmaksızın binlerce vatandaşın yaralanmasına ve bir kaçının şehit edilmesine yol açan terörist Siyonist saldırıyı şiddetle kınadı.

Hamas, saldırıyı "tüm yasa ve geleneklere meydan okuyan bir suç" olarak değerlendirdi ve işgal hükümetini "bu ciddi suçun yansımalarından tamamen sorumlu tuttu."

Hareket, açıklamasında, bu suçun "bölgeye yönelik kapsamlı Siyonist saldırganlığı ve suçlarına kılıf sağlayan Amerikan desteğiyle silahlanan işgal hükümetinin benimsediği sefahat ve kibir politikası çerçevesinde gerçekleştiğini" belirtti. "Bu suç tırmanışı, terörist işgal varlığını yalnızca daha fazla başarısızlığa ve yenilgiye sürükleyecektir.

Hamas hareketi, Hizbullah'taki kardeşlerimizin cihadını ve fedakarlıklarını ve Gazze'deki Filistin halkımızı desteklemeye devam etme konusundaki ısrarlarını takdir ederek, Lübnan halkı ve Hizbullah ile tam dayanışma içinde olduklarını vurguladı ve "faşist işgalin suçlarının hiçbir şekilde ortadan kaldırılamayacağını" vurguladı. Özgür halklarımızın kararlılığını zayıflatamayacaklar, direnme iradelerini de kıramayacaklar.” dedi.

İslami Cihad: İslami Direniş'in tepkisine tam güvenimiz var

Filistin'deki İslami Cihat Hareketi, "Siyonist kuruluşun kurumları tarafından iletişim cihazlarını havaya uçurmak suretiyle gerçekleştirilen hain operasyonun, önceden tasarlanmış bir hainlik temelinde, çok sayıda güvenli sivilin evlerinde ciddi hasara uğramasına neden olan, tanımlanmış bir savaş suçu olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Hareket, yaptığı açıklamada, düşmanın bu seçeneğe başvurmasının, Filistin halkını desteklemek için birden fazla cepheden aldığı saldırıların ardından sahip olduğu hayal kırıklığının düzeyini ve seçenek eksikliğini gösterdiğini söyledi.

İslami Cihat Hareketi, İslami Direniş'in bu hain saldırıyı sindirebileceğine ve sonuçlarını hızlı bir şekilde kontrol altına alabileceğine ve suçun boyutuna ve özellikle sivillerin evlerinde hedef alınmasına uygun bir şekilde karşılık vereceğine olan güvenini teyit etti.

Mücahit Hareketi: Doğrudan Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz

Filistin Mücahit Hareketi ise, "Lübnan'daki iletişim ekipmanlarını hedef alan, (9 Lübnanlı)'nın şehit olmasına ve binlerce kardeşimizin yaralanmasına yol açan kirli ve ahlaksız suçu ve bunun arkasında korkak Siyonist düşmanın olduğunu" kınadı. ”

Hareket, suçu "Netanyahu hükümetinin, cani Amerikan yönetiminin desteğiyle ulusumuza karşı yürüttüğü cani savaşın bir parçası" olarak görüyor ve ikincisini "bu iğrenç suçtan ve tüm Siyonist suçlardan doğrudan sorumlu tutuyor."

Mücahit Hareketi, düşmanın, korkakça ve hain suçlar yoluyla, milletimizin direniş iradesini kırma veya Hizbullah ve Lübnan'daki mücahitleri Gazze Şeridi'ni desteklemeye devam etmekten vazgeçirme çabalarında başarılı olamayacağını teyit etti. soykırımın en iğrenç suçlarına maruz kalıyor.

Hareket, "suçlu Siyonist düşmanın, halkımıza ve ulusumuza karşı işlediği iğrenç suçların bedelini ödemesi gerektiğini" vurguladı ve "ulustaki tüm canlı güçlerle açık bir savaş içinde olduğunun farkına varması gerektiğini" vurguladı.

Mücahid Hareketi, açıklamasında ulusa ve onun yaşayan güçlerine, "ulusun ana düşmanı olan cani Siyonist oluşuma ve onun sponsoru olan cani Amerikan yönetimine karşı birleşmeye ve sıraya girmeye" çağrıda bulundu.

El Nasır Selahaddin Tugayları: Destek Cephesi'ni durdurmaya yönelik umutsuz bir girişim

Nasır Selahaddin Tugayları, kardeş Lübnan halkına karşı işlenen ve çok sayıda şehidin doğmasına, yüzlerce kişinin yaralanmasına ve yaralanmasına yol açan barbarca suçu kınadı.

Kendisi yaptığı açıklamada, korkunç Siyonist suçunun, devam eden Mescid-i Aksa Tufan Savaşı sırasında Siyonist askeriyenin Lübnan Destek Cephesi'ni durdurmadaki büyük başarısızlığının bir sonucu olduğunu ve bunu, yangını durdurmaya yönelik umutsuz bir girişim olarak gördüğünü söyledi.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın açıklamasında, "İslami Direniş ve Hizbullah'taki kardeşlerin intikam alma ve bu iğrenç suça karşılık verme ve ne olursa olsun Filistin halkını ve direnişini desteklemeye ve desteklemeye devam etme yeteneğine" duyulan güven vurgulandı.