Filistin Direnişi   Batı Şeria'da Operasyonlarını Yoğunlaştırdı!   (VİDEO)

Filistin Direnişi Batı Şeria'da Operasyonlarını Yoğunlaştırdı! (VİDEO)

İsrail işgal "ordusu", pazartesi günü Tulkarm’daki Nur Şems kampına baskın düzenlerken bir askerinin öldüğünü ve bir subayının yaralandığını kabul etti

İşgalci İsrail "ordusu", Filistin direnişinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarm’daki Nur Şems kampındaki işgal güçlerine saldırısı sırasında bir askerin tankerini hedef almasının ardından, bir subayın yaralanmasının yanı sıra kendi saflarında bir askerin öldüğünü resmen kabul etti.

İsrail basınında yer alan haberlerde, ölen askerin İsrail ordusu yedek kuvvetlerinde görevli çavuş Yehuda Ghetto olduğu ve Nour Shams kampında bir aracı hedef alan patlayıcı ile öldürüldüğü, "Duvduvan" özel komando birliğinden bir subayın da ağır yaralandığı bildirildi.

İsrail web sitesi Walla, "aracı hedef almak için kullanılan cihazın kendi yapımı (yerel Filistinli) gibi göründüğüne" işaret ederek, onlarca kilogram patlayıcıdan oluştuğunu ve yolun üst kısmına yerleştirildiğini, bunun sonucunda ciddi hasar meydana geldiğini belirtti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, Nour Shams kampına düzenlenen operasyonun bir parçası olarak, bir gücün güzergahı hazırlamak ve patlayıcıları etkisiz hale getirmek için kampa girdiğini, ancak sabah saat 7:00'de Tiger'a ait bir zırhlı araçta el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir askerin öldüğünü ve "Duvduvan" biriminden bir subayın ağır yaralandığını bildirirken, geçen hafta Cenin kampına düzenlenen benzer bir operasyonda bir askerin daha öldüğünü hatırlattı.

Kudüs Tugayları - Tulkarem taburu Tiger'a ait bir zırhlı araçta el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu işgalci Siyonist askerin öldüğü görüntüleri yayınladı!

İsrail Yayın Kurumu açıklamayla ilgili olarak "beş gün içinde Tulkarm ve Cenin'de meydana gelen el yapımı patlayıcı patlamalarında bir keskin nişancı tim komutanı ve bir askerin öldüğünü, 17 askerin de yaralandığını" söyledi.

Çeviri Tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı