Filistin Direnişinden Hizbullah'a Destek Mesajı

Filistin Direnişinden Hizbullah'a Destek Mesajı

Filistinli direniş grupları İsrail'in Dahiya'ya yönelik saldırısını kınadı: Düşman destek cephelerini ayırmayı başaramayacak

Filistinli direniş grupları, Beyrut'un güney banliyölerinden Dahiya'ya bölgesindeki bir konutun hedef alınmasıyla temsil edilen İsrail'in Lübnan'a yönelik hain saldırısını kınadı ve Hizbullah'ın Filistin'e destek cephesini sürdürme kararlılığını takdir ettiğini ve düşmanın destek cephelerini ayırmayı başaramayacağını belirtti.

İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist teröristlerin Beyrut'un güney banliyösüne yönelik vahşi saldırısını şiddetle kınayarak, bu yeni suçun bir dizi işgal suçunun parçası, Lübnan'ın egemenliğinin ihlali ve saldırganlığın artması olarak değerlendirdi.

Hareket, işgal hükümetinin yaptıklarının savaş suçu olarak tanımlandığını ve uluslararası toplumun bunları durdurmak ve failleri sorumlu tutmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Faşist saldırganlığın hedeflerine ulaşmada başarılı olamayacağını ve direnişin bölgedeki Siyonist projeyi ortadan kaldırarak özgürlüğe kavuşana kadar yoluna devam edeceğini” vurguladı.

Hamas, Hizbullah'ın cesur duruşunu, milli, dini ve insani değerlere bağlılıktaki ısrarını ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızı desteklemek için mücadeleye devam etmesini övdü.

Filistin İslami Cihad hareketi, düşman tarafından Beyrut'un güney banliyösüne karşı başlatılan ve yerleşim alanlarını hedef alan hain saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadı ve Hizbullah ile Lübnan halkının Siyonist düşmana karşı gösterdiği büyük fedakârlıkları takdir etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Siyonistlerin Lübnan'a yönelik acımasız saldırısını kınayarak, işgalcilerin Lübnan'ın Dahiya bölgesine düzenlediği baskının direnişin azmini zayıflatmayacak yeni bir suç olduğunu vurguladı.