Filistin direnişinden Seyyid Nasrallah'ın konuşmasına övgü

Filistin direnişinden Seyyid Nasrallah'ın konuşmasına övgü

İşgal altındaki Filistin'deki direniş hareketleri, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın son konuşmasını övüyor.

Perşembe günü(Dün), İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin'deki Direniş Komiteleri, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın son konuşmasını takdir etti.

Hamas hareketi yaptığı açıklamada, Lübnan'daki İslami Direniş'in (Hizbullah) Gazze Şeridi, Batı Şeria, işgal altındaki Kudüs ve Filistin direnişine destek cephesinin devamına ilişkin onurlu ve takdir edilen konumunu övdü. Nazi saldırganlığı ve Şeride yönelik soykırım savaşı sona eriyor.”

Hareket, Lübnan direnişinin bu onurlu tutumunun Netanyahu ve onun faşist hükümetine atılmış bir tokat olduğunu ve onların Gazze Şeridi'ndeki halkımızı ve direnişimizi destekleme cephesine saldırma planlarının iptali olduğunu söyledi.

Hamas açıklamasında, düşmanın terörizminin, Filistin ve Lübnan'da sivillere yönelik her türlü öldürme, katliam ve soykırımı tırmandırarak, "tüm uluslararası değerleri, kanunları ve kanunları aşarak onu gerçek bir tehdit haline gelen haydut bir varlık haline getirdiğini" vurguladı. Bölgenin ve dünyanın güvenliği ve istikrarı için uluslararası toplum, bu varlığı reddetmek, onu izole etmek ve liderlerini işledikleri suçlardan dolayı yargılamak için harekete geçmelidir.” dedi.

Hamas, Hizbullah'taki kardeşlerin fedakarlıklarına ve onların "El-Aksa Tufanı" sürecine etkin ve etkili katılımlarına övgü ve takdirini yineleyerek, "büyük fedakarlıklar ve bu süreçte dökülen saf Lübnan kanının" altını çizdi. yaklaşık bir yıldır Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in kurtuluş yolundaki fedakarlıkları, cihatları ve Filistin halkının kanıyla iç içedir." açıklamasında bulundu

Çeşitli alanlardaki direniş güçlerinin birliği ve bütünlüğü

İslami Cihad Hareketi ise Seyyid Nasrallah'ın konuşmasında ifade edilenleri takdir ve derin gurur duyduğunu ifade ederek, Seyyid'in tutumunun direniş ortamını hedef almayı ve Gazze'yi tekelleştirmek amacıyla tecrit etmeyi amaçlayan planların başarısızlığını temsil ettiğini belirtti. .

İslami Cihad, yaptığı açıklamada, Siyonist düşmanın direniş ortamına yönelik gerçekleştirdiği terör saldırısı sonrasında Seyyid Nasrallah'ın ortaya koyduğu sağlam ve onurlu duruşunun, direniş güçlerinin çeşitli alanlardaki birlik ve beraberliğini ifade ettiğini ifade etti.

Lübnan direnişi güçlü ve canice bombalamalarla zayıflamayacak

Buna karşılık Halk Cephesi, Seyyid Nasrallah'ın konuşmasını ve Lübnan Destek Cephesi'nin Gazze'ye yönelik saldırganlık sona erene kadar durmayacağı yönündeki güçlü mesajını ve direnişin Lübnan'daki yaygın bombalama suçunun üstesinden gelme becerisini övdü ve Seyyid Nasrallah'ın konuşmasını şu şekilde tanımladı: halk arasındaki mazlumlara destek olma konusunda sadakat ve ısrar antlaşması.”

Halk Cephesi yaptığı açıklamada, Seyyid Nasrallah'ın konuşmasında İsrail düşmanına, Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması dışında kuzeyde istikrarın sağlanamayacağına dair güçlü bir mesaj verdiğini söyledi. Aynı zamanda "kitlelere, Lübnan direnişinin yapısının güçlü ve kararlı olduğu ve suç niteliğindeki bombalamalarla sarsılmayacağı veya zayıflamayacağı ve Lübnan'a yönelik herhangi bir tırmanış veya saldırganlığa karşı koyma yeteneğinin arttığı konusunda güvence verdi."

Halk Cephesi açıklamasında, Seyyid Nasrallah'ın konuşmasının direnişin saldırıların üstesinden gelme, yeteneklerini geliştirmeye devam etme ve yaygın hain terörist Siyonist bombalamalarından ders alma becerisine olan güveni yansıttığına inandığını ekledi.

Meydanlar ve cepheler asla ayrılamaz

Filistin'deki direniş komiteleri (Al-Nasser Salah al-Din Tugayları), Seyyid Nasrallah'ın "Filistin halkını desteklemeye ve desteklemeye devam etme yönündeki kahramanca, cesur, Arap ve İslami konumu" teyit ettiği konuşmasında ifade edilenleri takdir etti ve Lübnan halkını hedef alan barbar İsrail katliamına rağmen onların yiğit direnişi.” olduğunu belirtti.

Seyyid Nasrallah'ın pozisyonunun, "Hizbullah'ın, düşmanın Lübnanlı ile Filistinli, sivil ve direniş arasında ayrım yapmadığını anladığını" doğruladığını ve "barbarlığı ve vahşeti ile yüzleşmenin tek yolunun, devletini sürdürmek olduğunu" belirtti. Gazze Şeridi'ndeki saldırganlık ve soykırım savaşı derhal ve kalıcı olarak sona erinceye kadar çatışmalar ve yüzleşmeler olacaktır." dedi

Filistin'deki direniş komiteleri, Seyyid Nasrallah'ın ayrılık konuşmasının "Siyonist varlığa ve onun kanlı, cani liderliğine, tüm sınırları aşan tüm kanlı suçlara rağmen arenaların ve cephelerin asla ayrılamayacağı yönünde açık ve kararlı bir mesaj taşıdığına" dikkat çekti.

Aynı şekilde, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de Sayın Nasrallah'ın konuşmasını övdü ve Filistin halkını destekleme konusundaki kararlılığını teyit etmesini büyük ölçüde takdir etti.

Demokratik Cephe aynı zamanda Seyyid Nasrallah'ın konuşmasının şu ifadeleri doğruladığına inanıyordu: "Lübnan direnişi ilkelerinde, gücünde ve Lübnan'ı ve bağımsızlığını savunma, Filistin ulusal davamızı destekleme ve halkımız ve onların yanında savaşma konusundaki kararlılığı konusunda kararlıdır." İşgal altındaki topraklarda meşru ulusal hedeflerine ulaşıncaya kadar direniş.”

Demokratik Cephe, kardeş Lübnan halkına ve İsrail'in barbar terör saldırısı sonucu şehit olan Hizbullah savaşçılarına taziyelerini yineleyerek, tüm yaralı ve yaralılara acil şifalar diledi ve özgür halka çağrıda bulundu. Dünyanın Lübnan'a yönelik canice terör saldırısını kınaması gerektiğini de belirtti.