Hamaney'den Anlamlı Paylaşım (VİDEO)

Hamaney'den Anlamlı Paylaşım (VİDEO)

Devrim Lideri ve İran İslam Cumhuriyeti'nin resmi hesabı, İbranice harflerle “X” platformunda , "İsrail'in ve onun arkasında ABD'nin Hamas hareketine diz çöktürme konusundaki acizliğini" beyan eden bir metin yayınladı.

İran İslam Cumhuriyeti Seyyid Ali Hamaney'in resmi hesabı, “X” platformunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun . Amerika Birleşik Devletleri Kongresi önünde yaptığı konuşmayla aynı zamana denk gelen İbranice bir gönderi yayınlandı

Seyyid Hamaney, paylaşımında "direnişin gücünün her geçen gün daha da netleştiğini" vurguladı ve şunu vurguladı: "Askeri, siyasi ve ekonomik düzeyde Amerika Birleşik Devletleri tarafından temsil edilen devasa bir sistem, Hamas'la mücadelede İsraillilerin arkasında duruyor ama harekete diz çöktürmeyi başaramadılar.”

Bu cümle, Gazze Şeridi'ndeki direniş operasyonları ile Lübnan, Irak ve Yemen'deki destek cephelerinden sahneleri gösteren bir video klibe iliştirildi.

Netanyahu konuşmasında, Temsilciler Meclisi üyelerinin alkışları arasında İran'a ve direniş eksenindeki diğer güçlere saldırarak, Gazze Şeridi'nde olup bitenler hakkında kamuoyunu yanıltmak için kasıtlı olarak yalanlar yaydı ve uydurdu. Senato onu en az 53 kez alkışladı. Netenyahu'nun kongre konuşmasında İran'ı da ısrarla suçlamışken Seyyid Ali Hamney'in bu paylaşımı çok manidar bir zamanlama ile gelmiş oldu.