Hamdan: Gazze'nin yönetimi sadece Filistinlilere ait olacak

Hamdan: Gazze'nin yönetimi sadece Filistinlilere ait olacak

Hamdan: Washington işgale suç işlemesi için zaman tanıyor Gazze'nin yönetimi sadece Filistinlilere ait olacak

Hamas lideri Usame Hamdan, Gazze Şeridi'nde yaşanan olayları ve işgalin etkilerini eleştiren çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamdan, Gazze'nin kuzeyinde "saha infazları, sivillerin kasten öldürülmesi, tutuklamalar ve zorla tahliyeler gibi soykırım eylemleri" ile karşı karşıya olduklarını belirtti. İşgalin 18 gündür devam ettiğini ve bu süreçte hastanelere, gıda ve ilaç girişine yönelik tüm BM taleplerinin reddedildiğini vurguladı.

Hamdan, bu durumun yüzlerce hasta ve yaralının ölümüne yol açtığını ve 150.000 vatandaşın yaşam şansını tehdit ettiğini ifade etti. Ayrıca, işgalin Gazze'nin kuzeyinden güneyine uzanan koridorları, sivilleri hedef alan bir tuzağa dönüştürdüğünü söyledi.

700'den fazla şehit verildiğini belirten Hamdan, bu sayının daha da artabileceğini ifade etti. Jabalia kampındaki UNRWA barınağının hedef alınması ve birçok sivilin hayatını kaybetmesi gibi olayları örnek gösterdi.

"ABD yönetiminin ve bazı Batılı ülkelerin işgale para ve silah desteğine sessiz kalmaya devam etmesi, onları halkımıza karşı işlenen soykırım suçunun ortağı haline getirmektedir."

Son olarak, dünya kamuoyuna ve özgür insanlara, bu durumu protesto etmek için harekete geçmeleri çağrısında bulundu. Hamdan, "Görmediği Holokost'tan söz edildiğinde hayretler içinde kalan dünya, bugün gördüğü yeni Holokost karşısındaki tutumuna cevap vermelidir," dedi.