Hangi Bakan Neye Bakacak?

Hangi Bakan Neye Bakacak?

Bakanlar Kurulu toplandı. Başbakan Yardımcıları Arınç, Babacan ve Çiçek'e hangi kurumların bağlanacağı özel önem taşıyordu. İşte ilk bilgiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı'nda bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nda Devlet Bakanlıklarının görev dağılımı yeniden belirlendi.

Buna göre, TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Enformasyon ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bağlı olacak.

-CEMİL ÇİÇEK-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM ile ilişkiler, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulması ve Bakanlar Kurulunda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ile izlenmesini üstlenecek. Kamu Yönetimi Reformu çalışmalarının koordinasyonu, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyonunu da Çiçek sağlayacak. Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü Çiçek'e bağlı olacak.

-ALİ BABACAN-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomik konularda genel koordinasyonu sağlayacak. Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve bankalar Babacan'a bağlı olacak.

-MEHMET AYDIN-

Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise Türkiye'nin teknoloji ve bilgi üretme kapasitesinin gelişmesi için gerekli politikaların tespit edilmesi, bilim ve teknoloji alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmelerin izlenmesi ve ülke düzeyinde ilgili sektörlere yansıtılması konusunda koordinasyonu sağlayacak. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Aydın'a bağlı olacak.

-HAYATİ YAZICI-

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu başkanlığı yapacak. Kamu toplu iş sözleşmelerinin ve kamu hizmeti görevlileri toplu görüşmelerinin koordinasyonunu sağlayacak. Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği Yazıcı'ya bağlı olacak.

-FARUK NAFİZ ÖZAK-

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Futbol Federasyonu Başkanlığı bağlı olacak.

-ZAFER ÇAĞLAYAN-

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Yurtdışı müteahhitlik, mühendislik ve müşavirlik hizmetlerinin koordinasyonunu sağlayacak. Dış Ticaret Müsteşarlığı Bakan Çağlay'a bağlı olacak.

-FARUK ÇELİK-

Devlet Bakanı Faruk Çelik'e Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı bağlı olacak.

-EGEMEN BAĞIŞ-

Devlet Bakanı Egemen Bağış ise aynı görevine devam ederek Avrupa Birliği makamları ile yapılacak tüm üyelik müzakerelerinde "Başmüzakereci" görevini yürütecek. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Bakan Bağış'a bağlı olacak.

SELMA ALİYE KAVAF-

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapacak. Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü Kavaf'a bağlı olacak.

-CEVDET YILMAZ-

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a ise Doğu Anadolu Projesi (DAP) Konya Ovası Projesi (KOP) Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bağlı olacak.