'Her gün operasyonla uyanıyoruz' tartışmasında Dilipak'tan 'pandemi' hatırlatması

'Her gün operasyonla uyanıyoruz' tartışmasında Dilipak'tan 'pandemi' hatırlatması

'Her gün operasyonla uyanıyoruz' tartışmasında Abdurrahman Dilipak'tan 'pandemi' hatırlatması

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre son yapılan operasyonlarla ilgili sunum yapan Bakan Yerlikaya'nın Doğu ve Güneydoğu toplantısında milletvekillerinden soru kabul etmemesi tepki çekti.

Vekillerin bu konuda Bakan Yerlikaya'ya şikâyetini iletmesi üzerine daha sonra düzenlenen İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi toplantısında vekillerin gündemle ilgili sorularına cevap verildi.

"HER GÜN OPERASYON TWEET'LERİNİZLE UYANIYORUZ"

İddialara göre, AK Parti AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Yerlikaya'nın operasyon tweet'lerini gündeme getirdi. Şen, “Her gün operasyon tweet'lerinizle uyanıyoruz. Bu durum, insanların zihninde Türkiye'nin bir mafya devletine dönüştüğü algısını oluşturuyor. Bu işlerin iletişiminin yapılması güzel ama burada doz aşımı var. Sağlıkta ilaç kullanmamak ne kadar sakıncalıysa, fazla doz ilaç kullanmak da o kadar öldürücüdür” dedi.

DİLİPAK'IN YORUMU: PANDEMİ DÖNEMİNDE NEDEN SUSKUNDUNUZ?

Gazeteci yazar Abdurrrahman Dilipak, Youtube'ta kanalı Panorama'da konuyla ilgili yorumunda, "her iki isim de iyi niyetli ancak iyi niyet yetmiyor. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi döneminde her gün ölüm istatistikleri verirken ses bu kadar ölüden söz etmenin insanlar üzerindeki etkisini hiç düşündüler mi, bu kadar kalp krizinden ölenler var, bu konudaki suskunluğu nasıl açıklayacağız? DSÖ'nün faaliyetlerini bütün dünya tartışıyor, 2022'de hazırkanan İklim Yasası neden tartışılmıyor." dedi.