Hindu Raksha Dal teröristleri Müslümanlara saldırdı

Hindu Raksha Dal teröristleri Müslümanlara saldırdı

Pinky Chaudhary olarak da bilinen liderleri Bhupender Tomar liderliğindeki Hindu Raksha Dal'dan (HRD) bir grup kanunsuz militanlar, Ghaziabad'ın Kavi Nagar bölgesindeki Guldhar tren istasyonu yakınlarındaki gecekondularda yaşayan Müslümanlara saldırı...

Pinky Chaudhary olarak da bilinen liderleri Bhupender Tomar liderliğindeki Hindu Raksha Dal'dan (HRD) bir grup kanunsuz militanlar, Ghaziabad'ın Kavi Nagar bölgesindeki Guldhar tren istasyonu yakınlarındaki gecekondularda yaşayan Müslümanlara saldırı düzenledi.

Grup, Müslüman olan sakinleri hedef aldı ve onları suç faaliyetlerine karışan yasadışı Bangladeşli ve Rohingya göçmenleri olmakla suçladı.

Grubun sosyal medya hesaplarında paylaşılan videolarda, kanunsuzların derme çatma evleri tahrip ettiği, sakinlerin eşyalarını ateşe verdiği ve dini hakaretler savururken onlara torna tezgahlarıyla saldırdığı görüldü. Bu, grubun bir hafta içinde gerçekleştirdiği ikinci saldırıydı.

Saldırganların gecekonduları yakmakla kalmadıkları, aynı zamanda kimliklerini doğruladıktan sonra Müslüman sakinlerin kıyafetlerini ve eşyalarını da hedef aldıkları bildirildi. Bu şiddet eylemleri, Bangladeş'teki Hindulara yönelik saldırılara yanıt olarak sosyal medyanın misilleme çağrılarının zemininde meydana geldi. BJP MLA Nitish Rane ve BJP Milletvekili Kangana Ranaut, çevrimiçi olarak bu tür duyguları körükleyen önemli isimlerdi.

Ranaut, X'te bir paylaşım yaparak, Bangladeş'te Hindular hedef alınıyorsa Bangladeşlilerin neden Hindistan'da yaşamasına izin verilmesi gerektiğini sorguladı. Misilleme şiddetini ima ederek, "Biz de hedef alacağız ve öldüreceğiz" dedi. Bu arada Ranaut, Hindistan ve İsrail arasında paralellikler kurdu ve insanları nefsi müdafaa için silahlanmaya ve savaş pratiğine katılmaya çağırdı.

Bu olaydan bir gün önce, bir başka İHS üyesi olan Daksh Chaudhary, Delhi'nin Shastri Nagar'ındaki bir gecekondu mahallesine saldırdı ve sakinleri yasadışı Bangladeşli göçmen olmakla suçladı. Daksh Chaudhary, Kuzeydoğu Delhi'deki kampanyası sırasında Kongre lideri Kanhaiya Kumar'a yapılan saldırı da dahil olmak üzere nefret söylemi ve şiddet geçmişine sahip.

Ghaziabad saldırısına yanıt olarak Pinky Chaudhary, sosyal medyada şiddeti onaylayan ve Delhi polisini saldırganlara karşı katı önlemler almaması konusunda uyaran bir video yayınladı. Bu saldırıların Bangladeş'teki Hindu karşıtı şiddete misilleme olduğunu iddia etti ve eylemlerine devam etme tehdidinde bulundu.

Ancak Ghaziabad polisi, Chaudhary'nin iddialarını reddetti ve saldırıya uğrayanların yabancı değil, Uttar Pradesh'teki Shahjahanpur'dan gelen Hint vatandaşları olduğunu doğruladı. Saldırganlar aleyhine dava açıldı.

Doğruhaber/Ammar Kızılçınar