Hintli liderler neden Batı'nın ve İsrail'in suçlarına ortak olmak istiyor?

Hintli liderler neden Batı'nın ve İsrail'in suçlarına ortak olmak istiyor?

Siyonist gazete "Yediot Aharonot", Hindistan'ın Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e çok sayıda silah sağladığını duyurdu.

Yediot Aharonot'a göre Hindistan, Gazze'ye karşı yürütülen savaşta kullanılan mühimmatın büyük bir kısmını sağlıyor. Pars Today'in haberine göre İsrail, Hindistan ordusunu donatmak için Haydarabad'da bir insansız hava aracı üretim tesisi de kurdu.

Hintli kaynaklar, Gazze savaşı sonrasında Lübnan Hizbullah'ının çok sayıda İsrail insansız hava aracını düşürmesi nedeniyle bu fabrikanın 20 adet insansız hava aracı üretip Siyonist ordusuna gönderdiğini açıkladı.

Hindistan, geçmişten beri çeşitliliği ve hoşgörüsüyle tanınan ve son yüzyılda sömürge karşıtı bir toplum ve ülke olarak büyük bir itibar kazanan bir topraktı. Fakat son on yılda, özellikle son iki yılda, dünya halkları nezdindeki itibarında ve imajında ​​büyük bir düşüş yaşadı.

Daha şaşırtıcı olanı ise bu imajın hem kuzey ülkeleri ve batı ülkeleri arasında hem de diğer ülkeler arasında büyük ölçüde zarar görmüş olmasıdır.

Hindistan'ın itibarını zedelemede etkili olan faktörlerden biri, mevcut Başbakan Narendra Modi ve Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) sömürgecileri, sömürge altında ezilen ülkelere karşı desteklemesi ve bu partinin bir kanadının İslam karşıtı eylemlerde bulunması, İsrail'i desteklemesi ve beyaz ırkçılara hizmet etmesi olmuştur.

Aynı zamanda, İsrail tarafından Filistinlilere yönelik katliamın başlamasından bu yana, sanal ortamda en garip küresel olaylardan biri, görünüşte Hintli organize grupların bu katliamlara desteğini gösteren saldırıları olmuştur. Bazı analitik platformlara göre, İsrail ve Netanyahu, son yıllarda muhaliflerine, özellikle Kürt Müslümanlara karşı Hindistan'ın insan ve sanal gücünü kullanmak için büyük yatırımlar yapmıştır.

Son raporlara göre, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik yeni saldırı dalgasının başlangıcından (7 Ekim 2023) bu yana 37.000'den fazla Filistinli şehit olmuş ve 85.000'den fazla kişi yaralanmıştır.

İsrail rejiminin temel yapısı, 1917'de İngiliz sömürgeciliği tasarımıyla ve farklı ülkelerden Yahudilerin Filistin topraklarına göçü yoluyla kurulmuş ve 1948'de varlığı ilan edilmiştir. O zamandan beri, Filistin halkını yok etmek ve tüm topraklarını ele geçirmek için çeşitli soykırım planları uygulanmıştır.

Pars Today