İki tankı imha edip işgal güçlerini hedef almak...(VİDEO)

İki tankı imha edip işgal güçlerini hedef almak...(VİDEO)

Mescid-i Aksa Tufanı'nın 374'üncü gününde... Gazze'deki direniş, Şeridi'nin güneyinde İsrail işgal araçlarını vuruyor, kuzeydeki yoğunlaşmalarını hedef alıyor.

Filistin direnişi, Mescid-i Aksa Tufanı kapsamında Gazze Şeridi'ndeki çeşitli cephelerde özel operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor. İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırganlığına tepki olarak.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Al-Geneina mahallesindeki Al-Sarat Camii yakınında "Al-Yassin 105" toplarıyla iki İsrail Merkava tankını hedef aldığını duyurdu.

Ayrıca El Kassam Tugayları, güney Gazze Şeridi'ndeki Cebelia kampının doğusunda sıkı bir pusuda yakalanan mekanize bir piyade bölüğünün sahnelerini gösteren bir video yayınladı.

Buna karşılık İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampının doğusundaki kuvvetlerini havan toplarıyla hedef aldıklarını duyurdu.

Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin askeri kanadı olan şehit Ömer El Kasım'ın güçlerinin sözcüsü Ebu Halid ise, "direniş savaşçılarının kentte işgal güçleriyle hâlâ şiddetli çatışmalar sürdürdüğünü" duyurdu. Savaşların sıfır mesafeden gerçekleştiği, düşmanın ilerlemesini engelleyen ağır kayıplar verdiği belgeleniyor.

Ebu Halid ayrıca, İsrail işgal güçlerinin güney Lübnan'a sızma girişimlerini püskürtmeyi başaran, ağır kayıplar veren ve bu direnişten aciz olduğunu gösteren Hizbullah öncülüğündeki Lübnan direnişindeki silah arkadaşlarının kahramanca eylemlerini de övdü. Ayrıca Hayfa'nın güneyindeki "Golani" üssüne karşı gerçekleştirilen kahramanca eylemi de övdü.

Ebu Halid, Hizbullah'ın Golani üssüne yönelik operasyonunun işgal "ordusu"nun Lübnan ve Filistin'deki savaş cephelerinde alacağı yenilginin bir işareti olduğunu doğruladı ve işgalin "onlardan intikam alarak" başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığına işaret etti. Lübnan ve Filistin'deki siviller, "Bunu yaparak, Lübnan ve Filistin halklarını yiğit direnişleriyle birbirine bağlayan kaynaşma durumunu kıracak" şüphesiyle hareket ediyor.

Dün, Pazar günü, El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusunda, Al-Zawari intihar uçağıyla bir İsrail keşif devriyesini hedef aldığını belgeleyen sahneler yayınladı.

Görüntülerde Mücahidlerin görevi gerçekleştirmek için uçağı hazırladığı ve uçağın hedef aldığı işgal askerlerini izlediği görülüyor.