İktibas"ın Haziran Konusu Seçimler
Kimlik Sorunu ve Seçimler manşeti ile çıkan İktibasın Haziran sayısında bu ayın başat gündemi olan 12 Haziran genel seçimleri değerlendiriliyor.
Derginin Yorum köşesinde, dünyada ve bölgemizde meydana gelen değişim ve dönüşümleri kendi referanslarımızla ciddiyetle takip etmek ve değerlendirmek durumunda olduğumuzun altı çizilirken bu olayın Müslümanlara yönelik ideolojik ve metodolojik boyutlarını, bölgede inşa edilmek istenen yeni düzeni, yeni senaryolarda Müslümanların ve bilerek veya bilmeyerek İslami kimlikleriyle, küresel odakların kendilerine uygun gördükleri rolleri uyumlulaştıranların stratejik misyonlarını doğru okumak zorunda olduğumuz vurgulanıyor.
Derginin önemli bölümlerinden olan Kavram bölümünde "Şükür" ele alınıyor. Şükür anlayışının sadece Allah'a şükretmek olmadığı belirtilen açıklamada, sözle ifadenin yanında şükretmenin insanın, Allah'ın kendisine verdiği nimetlerin karşılığını vermesi demek olduğu ifade ediliyor.
Değerli düşünür-yazar Atasoy Müftüoğlu bu ayki yazısında yine demokrasiyi eleştiriyor. Müftüoğlu, "Sürekli ve Sistematik Aşağılanmalar" başlığı altında "Batılı sömürgeciler 21.yüzyıl Haçlı istilalarıyla, yeniden, bir kez daha İslam dünyasına dönüyor. Yeni sömürgecilik 'demokrasi misyonerliği' maskesi altında ilerliyor. 'Demokrasi' bir mal gibi, bir ihraç ürünü gibi pazarlanıyor, alınıyor, satılıyor." değerlendirmesinde bulunuyor.
İktibas Dergisinin başından beri aralıksız takip ettiği Abant toplantılarını yine Mehmet Durmuş "23. Abant: Yeni Dönem Yeni Anayasa ya da İslam'a Karşı Abant Dayanışması" başlığı altında yorumluyor. Durmuş, "23. Abant"ın isminde yer alan 'yeni dönem' cümleciğinin rastgele seçilmiş bir söz olmadığını belirttiği yazısında "Gerçekten de bir 'yeni dönem' söz konusudur. Bu yeni dönemin fikir koordinatları, toplantıda yapılan konuşmalarda açıkça görülmektedir. Bu, öncelikle tam demokrat bir zihniyetin oluşturulmak istendiği dönemdir. Yeni bir anayasa da, yeni bir demokrasi de ancak 'demokratik bir zihniyet'le mümkün hale gelecektir." diyor.
A.Burak Bircan, "Gerenimo-Bin Ladin-Cihad" başlıklı yazısında ABD'nin Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle ortaya çıkan yeni politikalarını ve Müslümanların konuyla ilgili davranışlarını değerlendirdi.
Derginin yeni yazarlarından Şükrü Hüseyinoğlu, CHP milletvekili adayı Binnaz Toprak'ın "Her nefis ölümü tadacaktır" ayetine gösterdiği tepkiyi "Rahat Kaçıran Âyetler!" isimli yazısında eleştiriyor.
"Akıl Toplumu"nu yorumlayan Bünyamin Zeran ise 'akıl'ın Allah'ın insana verdiği en güzel nimetlerden biri olduğunu vurguladığı yazısında, karşımıza sorun olarak çıkan durumun 'aklın ilahlaştırılması' olduğunun altını çiziyor.
"Konuştuklarımızın Gösterdiği Adres" başlıklı yazısı ile Mustafa Atav, "Ebediyet için Edebiyat" ile Mustafa Bozacıoğlu, "Kur'an'ın Peygamberi mi, Hurafelerin Peygamberi mi?" ile Ahmet Durmuş, "İkiyüzlülük" ile Hikmet Ertürk, "Modern Çağda Aitlik Rolleri" ile Mehmet Mortaş derginin diğer yazarları.
Ayrıca 'Bir Dergi Bir Alıntı' köşesinde Metin Önal Mengüşoğlu'nun Umran Dergisine yapmış olduğu İmam Gazali değerlendirmesi de dikkat çekiyor. Sanat-Edebiyat, Mektuplara Cevaplar ve Gündem bölümleri de dergide yer alan diğer bölümler.