İran füzelerinin İsrail Nevatim hava üssüne verdiği zararı belgeliyor

İran füzelerinin İsrail Nevatim hava üssüne verdiği zararı belgeliyor

Uydu görüntüleri, İran'ın operasyonu sonucunda, İsrail'in işgal altındaki Filistin'in güneyinde bulunan ve İsrail'in en önemli ve en büyük stratejik hava üslerinden biri olarak kabul edilen "Nevatim" hava üssünde verdiği hasarı gösteriyor.

Associated Press tarafından yayınlanan uydu görüntüleri, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki İsrail Nevatim hava üssünün, True Promise 2 Operasyonu kapsamında İran füzelerinin büyük bir bombardımanı tarafından hedef alınmasının ardından hasar gördüğünü gösterdi.

İran saldırısının ardından çekilen fotoğraflarda, bir uçak hangarında ve ana pist yakınındaki bir dizi binanın çatısında büyük bir delik görülürken, binanın etrafına dağılmış büyük enkaz parçaları da görülebiliyor.

israil-us.jpeg

israil-us2.jpg

Associated Press Haber ajansı, "Zararın açıklanması İsrail'in hava savunmasının etkinliğine ilişkin istihbarat değerlendirmelerini etkileyebilir" dedi.

    Bu bağlamda “Nevatim” hava üssünün bünyesinde barındırdığı 3 pist ve “140 Filo” ya da “Altın Kartal Filosu”nu barındırması nedeniyle kurumun en önemli ve en büyük stratejik hava üslerinden biri olması dikkat çekmektedir. Burada konuşlanmış bir Lockheed Martin F-35 savaş filosu, Lightning II, başka bir F-35 savaş uçağı filosu, iki nakliye filosu, yakıt ikmali uçaklarından oluşan bir filo, hayalet uçaklar ve daha önce Dakota filosu olarak bilinen Nahshon 122 filosu bulunuyor. Gulfstream G550 ve G500 casus uçaklarından, erken uyarı ve kontrol sistemi uçaklarından (AEW & C) ve sinyal istihbaratını toplamak için kullanılan uçaklardan (özel elektronik görev uçağı) oluşan bir filodur.

    Üs, işgal Hava Kuvvetleri Stratejik Hava Komutanlığı'nın karargahını ve İsrail başkanlık uçağı "Zion Wing"i içeriyor.