İşgal 28 Filistinliyi tutuklayarak Batı Şeria'daki tutuklu sayısını 7 Ekim'den bu yana 9.430'a çıkardı.

İşgal 28 Filistinliyi tutuklayarak Batı Şeria'daki tutuklu sayısını 7 Ekim'den bu yana 9.430'a çıkardı.

İsrail işgali, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde büyük bir tutuklama ve saldırı kampanyası başlatarak düzinelerce Filistinliyi tutukladı.

srail işgal güçleri, dün akşamdan (Çarşamba) Perşembe sabahına kadar, aralarında Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil'den bir öğrenci ve eski mahkumların da bulunduğu Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinden en az 28 Filistinliyi tutukladı.

Esirler ve Eski Mahkumlar İşleri Dairesi ile Mahkumlar Kulübü yaptıkları açıklamada, Cenin Valiliği'ndeki tutuklama operasyonlarında gözaltınan alınan 16 Filistinli olduğu, işgalin aralarında Fetih Devrimci Partisi'nin bir üyesinin de bulunduğu 9 Filistinliyi gözaltına almaya devam ettiğini açıkladı. Konsey, Jamal Haweel'i gözaltına alırken, geri kalan tutuklamalar El Halil ve Beytüllahim valilikleri arasında Ramallah, Nablus ve işgal altındaki Kudüs'e dağıtıldı.

Ayrıca işgal güçleri, Filistinlilerin evlerine yönelik yaygın sabotaj ve yıkımın yanı sıra, tutuklulara ve ailelerine yönelik şiddetli dayak ve tehditlerin yanı sıra, tutuklama operasyonları sırasında yaygın baskınlar ve tacizler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çarşamba akşamı işgal özel kuvvetleri, Batı Şeria'daki Beytüllahim'deki Dheisheh kampına baskın yaptıktan sonra genç Shadi Maali'yi tutukladı.

İşgal güçleri ayrıca Batı Şeria'nın kuzeybatısındaki Tulkarm'ın kuzeyindeki Shweika banliyösündeki Mescid-i Aksa mahallesine de baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Kafr Aqab'da bir dizi dükkana ve Filistinlilerin evine baskın düzenlediğini ve ayrıca işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandiya kampına da baskın düzenlediği bildirildi.

Mescid-i Aksa Tufanı'nın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana toplam tutuklu sayısının 9 bin 430'u aşması dikkat çekiyor. Bu sayıya evlerden, askeri kontrol noktalarından tutuklananlar, Baskı altında teslim olmak zorunda kalanlar ve rehin tutulanlar dahil durumda.

Bu tutuklama kampanyalarının, işgal güçlerinin kullandığı en tutarlı ve sistematik politikaların başında geldiğini ve aynı zamanda işgalin merkezi bir aracı olan (toplu cezalandırma) politikasının da en belirgin araçlarından biri olduğunu belirtmekte fayda var. Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı saldırı ve devam eden soykırım ile işgal ve Batı Şeria'daki yerleşimciler tarafından uygulanan kısıtlamalar ışığında Filistinlileri hedef alıyor.

Bugün İsrail medyası, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de iki patlayıcının patlaması sonucu bir siyonist subayın öldüğü ve 16 kişinin de yaralandığını kabul ederken, direniş savaşçıları işgalin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarına karşı çıktı.