İsraillilere elektrik müdürü: Jeneratör almayın.. Hizbullah'la savaşta onları çalıştıracak yakıt bulamazsınız

İsraillilere elektrik müdürü: Jeneratör almayın.. Hizbullah'la savaşta onları çalıştıracak yakıt bulamazsınız

İşgalin elektrik şirketinin yöneticisi, jeneratör satın alma telaşına karşı uyarıda bulunarak, "kuzeyde bir savaş çıkarsa İsraillilerin jeneratörleri çalıştıracak yakıt bulamayacağını" söyledi.

İsrail medyası, elektrik şirketinin müdürü Meir Spiegler'in "kuzeyde bir savaş çıkması durumunda kimseye jeneratör satın almasını tavsiye etmediğini, çünkü o zaman onları çalıştıracak yakıt bulamayacaklarını" söylediğini aktardı.

Spiegler'in "her türlü senaryoya hazırlandığını ancak jeneratör satın almadığını ve kimseye de tavsiye etmediğini" sözlerine ekledi.

İsrail Channel 12 muhabiri ise kendi adına, "İsrail"in kuzeydeki stratejik düzeyde başarısız olduğunu, çünkü "cephe hattındaki 60.000 kişiye ek olarak hâlâ evlerinden tahliye edilen 60.000 kişinin bulunduğunu" söyledi.

Birkaç gün önce İsrail medyası , İsrail'deki elektrik sistemlerini yöneten Noga şirketinin CEO'su Shaul Goldstein'ın "72 saat elektriksiz kaldıktan sonra (yılda)" uyarısının ardından kuzeydeki ev tipi elektrik jeneratörlerine olan talebin önemli ölçüde arttığını doğruladı. ... "Savaş genişlerse İsrail'de yaşamak imkansız hale gelecek."

"İsrail Hayom" gazetesinin tüketim işleri muhabiri Hiali Yacobi, "Noga" şirketindeki yetkilinin arka planda yaptığı uyarılardan önce bile "Google"da kuzeydeki elektrik "jeneratörleri" aramalarının histerik bir şekilde arttığını söyledi kuzey cephesinde gerginlik Hayfa bölgesindeki talebin arttığını gösteriyor.