"Kardeşliğin şarkısını söylüyoruz"

"Kardeşliğin şarkısını söylüyoruz"

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen II. Uluslararası Gençlik Buluşması’nın açılış konferansı dün İstanbul’da yapıldı.

20 ülkeden 80 gencin katıldığı buluşmanın açılış konferansına "Biz bir ümmetiz" damgası vuruldu. Konuşmacılar; "Kardeşliğin şarkısını söylemek için buradayız. Farklı dillere ve kültürlere sahip olsak da biz ümmetiz" dediler. Açılışta İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Derneği Genel Başkanı Nemci Sadıkoğlu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Genel Başkanı Av. Necati Ceylan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ile birlikte Azerbaycan, Endonezya, Suudi Arabistan, Pakistan ve Bangladeş'ten öğrenciler de birer konuşma yaptılar.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen II. Uluslararası Gençlik Buluşması'nın açılış konferansı dün İstanbul'da yapıldı. 20 ülkeden 80 gencin katıldığı buluşmanın açılış konferansına "Biz bir ümmetiz" damgası vuruldu. Konuşmacılar; "Farklı dillere ve kültürlere sahip olsak da biz ümmetiz" dediler.

ÜMMET BİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYOR
Kur'an-ı Kerim ile başlayan konferansta İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Derneği Genel Başkanı Nemci Sadıkoğlu yaptığı konuşma ile derneğin çalışmalarını anlattı. Sadıkoğlu; "İslam'ın sağladığı birlik sancağı etrafında toplanmaya çalışıyoruz. Sorunlarımıza yeni çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz. Özellikle Filistin konulu toplantılar düzenliyoruz. Periyodik olarak konsey toplantıları tertip ediyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar 6 konsey topladık. Şimdi de farklı dil ve kültürlerdeki gençlerimizi de bir araya toplamaya çalıştık. Gençlerin kaynaşmasını sağlıyoruz. İslam dünyasının sıkıntılarını gençlerle beraber gözlemliyoruz ve fikir üretmeye çalışıyoruz" dedi. Büyük bir sorumluluk altında olduğumuzu ve zulümlerin devam ettiğini dile getiren Sadıkoğlu; "Ümmet bizden çok şey bekliyor. Özellikle de gençlerden çok büyük beklentiler var. Bu nedenle tanışmak, kaynaşmak ve hayallerimizi de paylaşmamız gerekiyor. Yarın için güzel şeyler yapmamız lazım. Yükümüzü paylaşmak, birbirimize dua etmek ve yardımlaşmak zorundayız. Genç yaşta büyük başarılar elde etmek için büyük hayallere sahip olmak zorundayız. Bir çiçekle bahar gelmez elbette ama her çiçek baharı müjdeler. İnanın. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır" diye konuştu.

DAHA ÇOK GÜL TOHUMLARI SERPMELİYİZ YERYÜZÜNE
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Genel Başkanı Av. Necati Ceylan ise Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta katılımcılara teşekkür ederek; "Bu tür çalışmalar önümüzü görmemiz açısından çok önemli. Bir araya gelmek, bir olmak, tanışmak ve paylaşmak zorundayız" dedi. Eurasian International Development Association Avrasya Uluslararası Kalkınma Derneği'nden Azerbaycanlı Nedim Kaya ise İslam dünyasının en zeki ve en farklı öğrencilerinin Müslüman Öğrenciler Buluşması için şu anda İstanbul'da olduğunu söyledi. Kaya; "Gençlik, kültürel ve sivil toplum örgütleri açısından büyük saldırılar altında. Bu nedenle İslam dünyasının lider kadrolara ihtiyacı var. Bunun için çalışmak zorundayız. Daha çok çalışmak, tanışmak ve buluşmak zorundayız. Bu çok önemlidir. İnterneti kullanarak İslam dünyasının farklı coğrafyalarından kardeşlerimizle birlikte olabiliyoruz. Biz aslında asla yalnız değiliz. Uzun bir tarihi geçmişe sahip değil bu birliğimiz, fakat bu çok önemli değildir. Müslüman veya gayri Müslim, tüm gençlere ulaşmak için birçok imkânımız var. İnterneti iyi kullanmak zorundayız, iyi yönde yönlendirmek zorundayız gençlerimizi internette" diye konuştu. AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Ömer Faruk Kalaycı yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların İslam Dünyası için çok önemli olduğunu dile getirirken Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise; "Böyle bir organizasyonda yer almak, birlikte hareket etmek için yola çıkmak ve tohumları toprağa salmaktan dolayı çok memnunuz. İslam dünyasının bugün yaşadığı sıkıntılardan kurtulmasını sağlayacak tek güç sivil toplum çalışmasıdır. Biz daha çok gül istiyorsak çok daha fazla gül dikmek zorundayız" dedi.

KARDEŞLİĞİN ŞARKISINI SÖYLÜYORUZ BURADA
Endonezya'dan Gençlik Buluşması'na katılan bayan öğrenci de Türkiye'yi çok sevdiklerini dile getirerek; "Biz bu konferansa katıldığımız için çok memnunuz. Bu büyük bir organizasyon. Türkiye'yi çok seviyoruz. Biz çok farklı dilleri konuşuyoruz ama aynı dilden anlaşıyoruz. Kardeşliğin şarkısını söylüyoruz İslam ümmeti olarak" diye konuştu. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen II. Uluslararası Gençlik Buluşması'nın açılış konferansı ilahiler ve ödül töreni ile sona erdi. Gençlik Buluşması'nın İstanbul ve Bursa şehirlerinde düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve ziyaretlerle bir hafta daha süreceği öğrenildi.

PAKİSTANLI KARDEŞLERİNİZDEN SİZE SELAM GETİRDİM
Arkadaşımız M. Mustafa Uzun'a konuşan Pakistanlı Raja Ali Şevket de Türkiye'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti anlattı. Raja; "Türkiye ve İstanbul'u çok seviyorum. İstanbul gibi bir şehre sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Türkiye'de olmaktan çok memnunum. Bu konferans için Türkiye'ye geldim. Ben Türkiye'nin ve Türklerin İslam'a daha çok sahip çıkacaklarını umut ediyorum ve bekliyorum. Pakistan'dan size Türkiyeli Müslüman kardeşlerime çokça selam getirdim. Biz sizin hakkınızda çok iyi şeyler düşünüyoruz" diye konuştu.

Endonezya'dan Gençlik Buluşması'na katılan öğrenci temsilcisi; "Biz çok farklı dilleri konuşuyoruz ama kardeşliğin dilinden anlaşıyoruz. Kardeşliğin şarkısını söylüyoruz İslam ümmeti olarak" dedi.

Türkiye'de asla yalnız değiliz
S. Arabistan'dan katılan Halid Süleyman, Mekke ve Medine'nin selamları ile geldiğini söyleyerek; "Burada çok güzel kardeşlerimizle beraberiz. Bundan dolayı çok memnunum" dedi. Bangladeş'ten katılan bir öğrenci ise; "Türkiye'de yalnız değiliz" diye konuştu. Oldukça duygulu bir konuşma yapan öğrenci; "Farklı kültürlerimiz ve dillerimiz var, fakat biz burada asla yalnız değiliz. Kardeşlerimizle beraberiz. Ümmetiz biz, bir aradayız. Ümmetiz biz, yalnız değiliz. Ümmetiz biz, bir aradayız" ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen öğrenci temsilcileri de Türkiye'de bulunmaktan ve böyle bir organizasyona katılmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. Endonezya'dan katılan İmam isimli diğer öğrenci de İstanbul'a olan hayranlığını dile getirerek; "İstanbul çok güzel ve çok tarihi bir şehir. Tamamen farklı bir atmosfere girdik. Tarihi, kültürü, misafirperverliği ve kardeşliği ile bu şehir bizim şehrimiz" şeklinde konuştu. Ülkesi Endonezya'dan da bahseden İmam; "Dünyadaki en fazla nüfusa sahip İslam devleti bizimdir. Bizim gençliğimiz de çok güçlü ve bilinçlidir" dedi.

Vakit