Komünist Çin rejimi, algı operasyonlarıyla işgali unutturmaya çalışıyor

Komünist Çin rejimi, algı operasyonlarıyla işgali unutturmaya çalışıyor

Çin yönetimi, Doğu Türkistan’da yürüttüğü asimilasyon ve işgal faaliyetlerini gizlemek için dün İstanbul’da sahte bir etkinlik düzenledi.

Çin yönetimi, Doğu Türkistan’da yürüttüğü asimilasyon ve işgal faaliyetlerini gizlemek için dün İstanbul’da sahte bir etkinlik düzenledi. Doğu Türkistanlılardan oluşan bir folklor ekibiyle Şişli Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, Çin’in yaptığı zulmü gizlemek için oynadığı oyunlardan sadece birisi. Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Doğu Türkistanlılar ve duyarlı Müslümanlar tepki gösterdi.

Komünist Çin yönetimi, yıllardır Doğu Türkistan’da yürüttüğü asimilasyon ve işgal faaliyetlerini gizlemek için birçok yönteme başvuruyor. Türkiye’deki Doğu Türkistanlılar, düzenledikleri eylemler, basın açıklamaları ve çeşitli faaliyetlerle Komünist zulmünü anlatmaya çalışsa da Çin yönetimi, asimilasyonu gizlemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu gizleme çalışmalarından birisi de dün İstanbul’da gerçekleşti. Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu, Doğu Türkistanlılardan oluşan bir folklor ekibiyle Şişli Cemal Reşit Rey Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Çin yönetimi, uluslararası alanda uyguladığı çeşitli stratejilerle Müslüman devlet yöneticilerin konuya duyarsız kalmasını sağlıyor ve Doğu Türkistan’daki asimilasyon çalışmalarına karşı gösterilerle tepkileri gizlemeye çalışıyor.

KIZIL ÇİN’İN SAHTEKÂRLIĞINA TEPKİLER YÜKSELDİ

Çin, 60 yıldır Doğu Türkistan topraklarında sistematik bir işgal projesi yürütüyor. Nesiller boyunca Müslüman Uygur, Kazak, Kırgız gibi farklı milletlerin anavatanı olan Doğu Türkistan’da ciddi bir asimilasyon planı uygulanıyor. Doğu Türkistanlıların hapishanelerde esir edildiği, mahkûmların köle gibi tarla ve fabrikalarda çalıştırıldığı, insanların evlerini Çinlilerle bölüşmek zorunda olduğu bu asimilasyon projesi dünyada da yürütülüyor. Gücünü kullanan komünist Çin yönetimi, birçok Müslüman ülkedeki yöneticilerin konuya duyarsız kalmasını sağlıyor ve Doğu Türkistan işgalini gizlemeye çalışıyor. Yıllardır birçok yöntem deneyen Çin yönetimi, son olarak da dün İstanbul’da Doğu Türkistanlılardan oluşan bir folklor ekibinin sahnelediği gösteriyle zulmünü perdelemeye çalıştı. Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Şişli Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen etkinliğe birçok tepki gösterildi.

Milli Gazete