Kremlin, Seyyid Nasrallah'ın suikastını kınadı: Bu, bölgeyi ciddi şekilde istikrarsızlaştıracak

Kremlin, Seyyid Nasrallah'ın suikastını kınadı: Bu, bölgeyi ciddi şekilde istikrarsızlaştıracak

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a düzenlenen suikastı ve Lübnan'da nüfuslu bölgelere düzenlenen saldırıları kınayarak, Gazze'de yaşanana benzer bir insani felaket uyarısında bulundu.

Reuters'in haberine göre, Rusya Devlet Başkanlığı Kremlin Pazartesi günü, İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine yönelik saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri şehit Seyyid Hasan Nasrallah'a düzenlenen suikastı kınadı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Seyyid Nasrallah suikastının "bölgede ciddi istikrarsızlığa" yol açtığını söyledi.

Lübnan'daki yerleşim bölgelerinin bombalanmasının "büyük insan kayıplarına yol açtığını ve Gazze'de yaşanana benzer bir insani felaket yaratacağını" da sözlerine ekledi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sayın Nasrallah'ın İsrail işgali tarafından öldürülmesini kınamış ve bunun Lübnan ve tüm Ortadoğu üzerindeki yansımaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı şunu ekledi: "Bu şiddet eylemi, Lübnan ve tüm Orta Doğu için daha ciddi sonuçlar doğurmaktadır ve daha sonraki gerilimin tüm sorumluluğu İsrail'e aittir."

Dışişleri Bakanlığı "bir kez daha İsrail'i düşmanlıkları derhal durdurmaya çağırdı, bu da kan dökülmesini durduracak ve siyasi ve diplomatik bir çözüm için gerekli koşulları yaratacaktır."

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'in bugün Pazartesi günü üst düzey bir ekonomik heyetin başında Tahran'a gelmesi ve bu ziyaret sırasında bir dizi İranlı yetkiliyle görüşmesinin planlanması dikkat çekiyor.

Bu, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyösüne yönelik acımasız İsrail saldırısının ardından Kudüs yolunda şehit edilmesinin ardından geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı