Kudüs Tugayları Tulkarem Taburu Komutanı Al Mayadeen'e Röportaj Verdi

Kudüs Tugayları Tulkarem Taburu Komutanı Al Mayadeen'e Röportaj Verdi

Al-Mayadeen kanalı, İsrail işgali tarafından Batı Şeria'da en çok aranan kişi olan Kudüs Tugayları Tulkarm Taburu Komutanı Muhammed Cabir (Abu Shujaa) ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Sıkı güvenlik koşullarına ve İsrail ile ajanslarının takibine rağmen Ebu Shujaa, Al Mayadeen ile ilk medya röportajını yapmakta ısrar etti.

GAZZE'DEN DİRENİŞİ VE SABIRI ÖĞRENİYORUZ

Abu Shujaa, Batı Şeria'daki direniş tugaylarının Gazze'deki kahramanlarla birlikte "El Aksa tufanı" savaşına katılımı hakkında şunları söyledi: "Gazze halkından ve savaşçılarından sabır ve direnişi öğreniyoruz ve onların yüksek moralinden ilham alıyoruz. On ay sonra, direniş savaşçıları, İsrail'in kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere sivilleri hedef alan suçlarına rağmen, işgale karşı savaş alanlarında yenilikler almaya devam ediyor. Bu durum, birkaç gün önce Dependents okulunda sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamda açıkça görüldü."

"Kudüs Tugayları" Tulkarem taburunun komutanı, özellikle mücahitler hak ve toprak gaspçılarıyla savaştığı için İslam milletinin başarısız olmayacağını umduğunu belirterek, Yitzhak Rabin'in "ölü bir Filistinli, iyi bir Filistinlidir" dediğini ve bu ifadenin Siyonist zihniyette her Filistinlinin hedef olduğunu doğruladığını sözlerine ekledi.

İşgal birkaç kez ona suikast düzenlemeyi başaramadı. İşgalcilerin kendisini takip etmesiyle ilgili olarak Ebu Shujaa, kendisine yönelik bir operasyonda hedef alınmasının ardından işgalcilerin kendisine 3 ya da 4 kez suikast düzenleyemediğini doğruladı. Kendisine yönelik suikast girişimlerinden biri sırasında düşmanın Tulkarm'ı 55 saat boyunca işgal etmeye devam ettiğini söyleyen Ebu Shujaa, "İsrail" ve ordusunun bir örümcek yuvasından daha zayıf olduğunu, özellikle de büyük kayıplar verdiklerini ancak "düşmanın bunu kabul etmediğini" vurguladı ve ekledi: "Düşman bana ya da herhangi birine suikast düzenlerse direnişe devam edeceğiz."

"Düşman bana ya da bir başkasına suikast düzenlese de devam edeceğiz, çünkü dava bir kişiyle bitmiyor, hakkı savunacak nesiller var ve bunun en büyük kanıtı Tulkarem'deki her evde bir ya da iki şehidin olması ve direnişin devam etmesidir. Ayaklanan tüm bu kitleler cesur bir baba için değil, silahlara bağlılığımızı arttıran direniş fikri için ayaklandılar" diyerek düşmana mesaj gönderdi: "Karar verecek olan sahadır, işte saha. Gözler sahada."

Daha sonra, suikast girişimi başarısız olduktan sonra, İsrail düşmanı Tulkarem'den çekildikten sonra, Ebu Shujaa'yı şehid ettiği söylentisini yaydı, ancak saatler sonra, işgal, sevdikleri gibi, onun hayatta ve iyi olduğuna şaşırdı

Abu Shujaa sözlerine şöyle devam ediyor: "55 saat süren İsrail işgali sırasında ben ve bir ya da iki kişi (el-Kanir) mahallesinde kaldık ve geri kalanlar şehit oldu." "İşgalciler RPG kullanarak bizi ayrım gözetmeksizin bombaladı ve biz de onlara tüfekler ve el yapımı patlayıcılarla karşı koyduk. Daha sonra düşman iki askerin öldüğünü ve dokuz askerin de ağır yaralandığını itiraf etti.

İŞGALCİLER KARŞINSIMDA HEPİMİZ TEK ELİZ

Ebu Shujaa, direniş eksenine ve işgalcileri rahatsız eden destek cephelerine yönelik mesajında Sana'dan Tahran'a, Güney Lübnan'a ve Dahiye'ye kadar uzanan direniş eksenini selamladı ve saygılarını sundu.

Ebu Shujaa Nasrallah'a şunları söyledi: "Biz İslami Cihad hareketi, özellikle de Batı Şeria Tugayları olarak sizi seviyor ve size barış diliyoruz, biz kardeşiz, birbirimizin yanındayız ve İsrail işgali karşısında hepimiz tek eliz."

Hayat ya Gururlu Bir Hayattır ya da Aşağılanmış Bir Hayat

Filistin halkına, özellikle de Batı Şeria'daki gençlere yönelik mesajında Ebu Shujaa, "Ayartmalara kapılmayın, hayat ya gururlu bir hayattır ya da aşağılanmış bir hayattır ve kim aşağılanmış bir hayat yaşamak isterse hayatının geri kalanında başı eğik kalacaktır, bu nedenle gururlu ve özgür bir hayatı seçmeliyiz" dedi ve ekledi: "Düşmanla her yerde savaşın, ne kadar baskı olursa olsun davayı bırakmayın."

Ebu Shujaa Sözlerine şunları da ekledi: "Tüm sevgi ve teşekkürler şehit ailelerine. Elbette onlara ve bizden önceki çocuklarına, yollarından ayrılmayacağımıza dair söz veriyoruz ve Dr. Ziad Nahle'nin in dediği gibi, 'Filistin halkı, yüz yıl sonra bile, toprakları özgürleşene kadar savaşmaya devam edecektir.'"

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı