Marmara Üniversitesi’nde protesto: İsrail’in Hayfa Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması'na son verin!

Marmara Üniversitesi’nde protesto: İsrail’in Hayfa Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması'na son verin!

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen Gazze paneli sırasında öğrenciler tarafından Marmara Üniversitesi’nin İsrail’deki Hayfa Üniversitesi ile Erasmus anlaşması olduğu hatırlatıldı

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen Gazze paneli sırasında öğrenciler tarafından Marmara Üniversitesi’nin İsrail’deki Hayfa Üniversitesi ile Erasmus anlaşması olduğu hatırlatıldı ve bu işbirliği sonlandırılmadan Gazze’yi konuşmanın ikiyüzlülük anlamına geldiği belirtildi.

Marmara Üniversitesi’nde Yeni Medya Kulübü’nün düzenlediği “Gazze’de İnsan Hakları: İsrail’in Eylemleri ve Küresel Yanıt” paneli Marmara Üniversitesi’ne yönelik protestoya sahne oldu. Panelde Habertürk’ten Nihal Bengisu Karaca, Büşra Akın Dinçer, Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün ve TRT World muhabiri Zümrüt Sönmez konuşmacı olarak yer alıyordu.

Sol görüşlü öğrenciler, etkinliğin yapıldığı salonda “Katil İsrail, işbirlikçi Marmara” yazılı pankart açarak Marmara Üniversitesi’nin İsrail’deki Hayfa Üniversitesi ile Erasmus anlaşmasının olduğunu hatırlattı. Marmara Üniversitesi’nin bu işbirliğini görmezden gelmenin ikiyüzlülük olduğunu ifade eden üniversiteliler, bu işbirliğine dair bir şey söylemeden Gazze’de olanları konuşmanın bu ikiyüzlülüğe dahil olmak anlamına geldiğini belirtti.

Panele katılan Marmara Üniversitesi öğrencileri, konuşmayı alkışlayarak destekledi.

İslami analiz