Merkez Bankası, yıl sonu dolar ve Enflasyon Beklentisini Açıkladı

Merkez Bankası, yıl sonu dolar ve Enflasyon Beklentisini Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı.

Ümraniye Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu'nda kaydedilen görüntüler sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi. Teneffüste olan öğrenciler, okullarına mal indirmeye gelen İşgaliAlgida kamyonunu görünce hiçbir yönlendirme olmadan yuhalayarak protesto etmeye başladı. Algida İsrail'e verdiği destekten dolayı boykot markaları arasında yer alıyor.

Merkez Bankası'nın nisan ayına ait Piyasa Katılımcıları Anketi'nde dolar ve enflasyon tahmini duyuruldu. Açıklanan verilerde 12 ay sonrası enflasyon ve dolar beklentilerinde önceki ankete göre rakamlarda düşüş görüldü.

DOLAR

Yıl sonu dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu. 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,79 TL iken, bu anket döneminde 42,47 TL olarak gerçekleşti.

ENFLASYON

Yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken, bu anket döneminde yüzde 44,16 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 36,70 iken, bu anket döneminde yüzde 35,17 oldu.