‘Polisin % 70’i Fethullahçı’

‘Polisin % 70’i Fethullahçı’

Eski bir İçişleri Bakanı’nın iddiasına göre Türk polisinin yüzde 70’i F. Gülen cemaatinden olduğu belirtilen Amberin Zaman imzalı makalede, “Gülen cemaatinin her siyasi partiyle bağlantıları var” denildi.

Akşam'ın Haberi:

Gülen’den Cerrah’ı alın baskısı
The Economist Dergisi, Fethullah Gülen’i “Ülkesinde gurur ve şüphe duyulan Peygamber” sözleriyle tanıttı. Gülen cemaatinin İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın görevden alınması için baskı yaptığı ancak Erdoğan’ın onunla ilişkili görünmemek için karşı çıktığı öne sürüldü

İngiliz The Economist Dergisi dün piyasaya çıkan son sayısında Fethullah Gülen cemaatine ilişkin geniş bir yoruma yer verdi. Amberin Zaman imzalı yorum yazısı aynı zamanda Zaman’ın yazarı olduğu Taraf Gazetesi’nde de yer aldı.

Gülen için “Ülkesinde gurur ve şüphe duyulan bir Peygamber” diye söz eden The Economist dergisi ilginç iddialarda bulundu.

POLİSİN % 70’İ FETHULLAHÇI

Eski bir İçişleri Bakanı’nın iddiasına dayandırılan yoruma göre Türk polisinin yüzde 70’i Fethullah Gülen cemaatinden olduğu belirtilen Amberin Zaman imzalı makalede, “Gülen cemaatinin her siyasi partiyle bağlantıları var” denildi.

Yazıda ortaya atılan bir başka önemli iddia ise sık sık görevden alınacağı iddiasıyla gündeme gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celaletin Cerrah’a ilişkin oldu. Gülen cemaati, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın görevden alınması için hükümete baskı yaptığını fakat Başbakan Erdoğan’ın Gülen ile ilişkiliymiş gibi görünmemek için buna yanaşmadığını da öne sürdü.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Gülen’in, çok sevildiği Erzurum’un Korucuk köyünde başlayan hikayesinde ‘devletin içeriden fethedilmesi gerektiğini’ söylediği gizli ses kaydının 10 yıl önce ortaya çıkmasıyla baskı altına alındığı belirtildi. Gülen’in bundan sonra yetkililerle adeta kedi fare oyunu oynadıktan sonra da ABD’ye göç etmek zorunda kaldığına değinildi.

Gülen’in cemaatinin ülke içinde milliyetçilik karşıtı, dışardaysa Türk milliyetçisi bir profil çizdiği belirtilen yazıda cemaatin Kuzey Irak’ta bile üniversite açmayı planladığına işaret edildi.

Gülen’in Hindiçin’den Afrika’ya 90 ülkede 500 okula hükmettiği de hatırlatıldı.

Yazıda “Gülenciler demokrasiye taktiksel olarak değil gönülden inandıklarını söylüyorlar, Hizbut Tahrir ve Müslüman Kardeşler gibi diğer köklü İslami örgütlerle karşılaştırıldığında Gülen cemaati ılımlı bir çizgi çiziyor ve Müslüman gençlere Batı’nın imkanlarından yararlanmalarını tavsiye ediyor” ifadesi kullanıldı.

Laik Türklerin ise ev ziyaretlerinde harem - selamlık bir yaşam süren cemaat üyelerinin demokrasiye inancından şüphe ettiğine yer verildi.

DÖNÜŞE ENGEL YOK

Yargıtay’ın önceki gün Fethullah Gülen hakkındaki davada beraat kararını onamasıyla Gülen’in Türkiye’ye dönüşünün önündeki engel kalkmış oldu. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi ‘Şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurmak’ suçundan yargılanan Gülen hakkında mahkemenin verdiği beraat kararını inceledi. Yargıtay’ın kararı onamasıyla Gülen’in ABD’den Türkiye’ye gelmesinin önünde engel kalmadı.