"Politico": Seçimi kazandı... Trump'ın Beyaz Saray'a giden yolu kolaylaştı

"Politico": Seçimi kazandı... Trump'ın Beyaz Saray'a giden yolu kolaylaştı

Politico'ya göre Kongre'deki Cumhuriyetçiler, Cumartesi gecesi kampanya mitinginde yaşanan silahlı saldırının "Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşünü kolaylaştırdığına" inanıyor.

ABD başkanlık seçimi adayı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki bir seçim festivalinde konuşma yaparken yaşadığı silahlı saldırı olayına Cumhuriyetçilerin tepkileri özetlenebilir.

Politico'ya göre Kongre'de Cumhuriyetçiler, Cumartesi gecesi kampanya mitinginde yaşanan silahlı saldırının "Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşünü kolaylaştırdığına" inanıyor.

Birincisi, Wisconsin Cumhuriyetçi Temsilcisi Derek Van Orden, vurulma olayından kısa bir süre sonra gazeteye verdiği kısa bir röportajda şunları söyledi: "Trump o saldırıdan sağ kurtuldu ama az önce seçimi kazandı."

Ayrıca Tennessee Cumhuriyetçi Temsilcisi Tim Burchett, Trump'ın internette hızla yayılan fotoğraf ve videolarına dikkat çekerek, yaşananların "üsse her şeyden daha fazla enerji vereceğini" söyledi. Ve o, Trump, "yumruğunu havaya kaldırıyor ve ayrılmak istemiyor. Ve 'Mücadele, mücadele, mücadele' diye bağırıyor. Sloganı bu olacak."

Politico ayrıca, birçok Cumhuriyetçi milletvekilinin anında "suikast girişimi" olarak tanımladığı silahlı saldırının "zaten çalkantılı bir seçime" şok dalgaları gönderdiğini de kaydetti.

Bunun nedeni, Başkan Joe Biden'ın seçilebilirliği konusunda kavga eden ve son iki haftadır yalnızca Trump'a yönelik eleştirilerde birleşen Demokratların, eski başkana yönelik saldırılarını hızla susturmasıydı.

Öte yandan Demokratların arbedesine sessiz kalan Cumhuriyetçiler ise Trump'a saldırmakla ilgili olarak hemen karşı partinin söylemini suçladı.

Trump, konuşma yaptığı sırada açılan ateş sonucu kulağından yaralandı. Video görüntülerinde Gizli Servis üyelerinin ve polisin Trump'a bir arabaya kadar eşlik ederken yumruğunu havaya kaldırdığı görülüyor. Daha sonra saldırganın Gizli Servis tarafından etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.