Protestoya Katılan Öğrencilere İş Yok

Protestoya Katılan Öğrencilere İş Yok

Amerikalı yargıçların, Columbia Üniversitesi yönetimine yazdıkları bir mektupta, üniversite yönetiminin Filistin yanlısı öğrenciye karşı hoşgörülü tutumuna itiraz ederek...

Amerikan web sitesi "Axios", eski Başkan Donald Trump tarafından atanan muhafazakar Amerikalı yargıçların, Columbia Üniversitesi yönetimine yazdıkları bir mektupta, üniversite yönetiminin Filistin yanlısı öğrenciye karşı hoşgörülü tutumuna itiraz ederek üniversite mezunlarını işe almayacaklarını duyurduklarını belirtti.

Columbia Üniversitesi Rektörü Minouche Shafik ve Üniversitenin Hukuk Fakültesi Dekanı Gillian Lester'a yazdıkları mektupta yargıçlar, "Columbia Üniversitesi'nin bir yüksek öğrenim kurumu olarak güvenini kaybettiklerini" ve üniversitenin "bir kuluçka makinesi haline geldiğini" söylediler. hoşgörüsüzlükten vazgeçti ve kendisini ülkemizin gelecekteki liderlerini eğitmekten dışladı."

Yargıçlar ayrıca Columbia Üniversitesi'nin "bir zamanlar seçkin itibarını" yeniden kazanması için gösterilere katılan öğrenci ve öğretim üyelerine ağır cezalar vermesi gerektiğini de vurguladı.

Site, Ekim 2023'te birçok CEO'nun, 7 Ekim'de yaşananlardan yalnızca "İsrail"in sorumlu olduğunu öne süren Filistin yanlısı bir mektuba imza atan öğrenci kuruluşlarına üye Harvard Üniversitesi öğrencilerine karşı benzer bir boykot ilan ettiğini bildirdi.

Tamamı eski Başkan Donald Trump tarafından atanan yargıçlardan gelen mektup, Cumhuriyetçilerin mevcut ABD yönetimine yönelttiği eleştirilerin sınırlı kalması sonrasında Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerdeki muhafazakarların "İsrail"i destekleme seçeneğine yönelik boykotunu doğruluyor.

Bu tedbir, protestocu öğrencilere yönelik, protestoların başladığı andan itibaren başlayan baskı sürecinin devamı niteliğinde olup, kimi zaman şiddet ve Yahudi karşıtlığı kimi zaman da suçlanarak medyadaki itibarlarının zedelenmeye çalışıldığı bir süreçtir.