Putin: İsrail'in Hamas saldırısına tepkisi savaşa değil, Gazze halkına yönelik soykırıma benziyor

Putin: İsrail'in Hamas saldırısına tepkisi savaşa değil, Gazze halkına yönelik soykırıma benziyor

Putin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik savaşını eleştirerek, "İsrail'in Hamas saldırısına verdiği tepkinin savaşa değil, Gazze halkına yönelik soykırıma benzediğini" vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya'nın her zaman Filistin'de ateşkes için çalışmaktan yana olduğunu ancak ABD'nin bu kararları engellediğini" açıkladı.

Putin, St. Petersburg'daki Uluslararası Ekonomik Forum kapısında Dünya Haber Ajansı ile yaptığı görüşmede, "Ortadoğu'daki çatışmanın çözümünün bir Filistin devletinin kurulması ve tanınmasından geçtiğini" söyledi.

Putin ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik savaşını da eleştirerek, "İsrail'in Hamas saldırısına tepkisinin bir savaşa değil, Gazze halkına yönelik soykırıma benzediğini" vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı, "Rusya'nın Filistin konusundaki tutumunun tutarlı ve değişmez olduğunu ve sorunun çözülmesi gerektiğini" doğruladı.

Putin: İran gereğini yaptı

ABD ve Çin'in küresel rolü, İran'ın nükleer dosyası ve Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak Putin şunları söyledi: "ABD, (askeri) üslerini destekleyerek baskın rolünü sürdürmek için muazzam miktarda parayı elinde tutuyor. ama bu Amerikan halkının çıkarlarıyla çelişiyor.”

Rusya Devlet Başkanı, "mevcut Amerikan liderliğinin elbette ki baskın rolünü sürdürmeye çalıştığını, ancak bunun kaçınılmaz olarak başarısız olacağını" belirtti.

Ebutin, İran'ın nükleer dosyasına ilişkin ise, "İran nükleer anlaşmayla ilgili gereken her şeyi uyguladı ancak ABD tek taraflı olarak bu anlaşmadan çekildi" açıklamasında bulunarak, Rusya'nın "yaptırımlara bakılmaksızın İran'la ileri teknoloji alanında iş birliğine devam ettiğini" açıkladı. ”

Benzer şekilde Putin, "Çin'in ekonomik modelinin Avrupa'da yaptıklarından daha önemli olduğunu" ve Avrupa'nın "Çin ile ekonomik ilişkilere engel koymaması" gerektiğini belirtti.