Putin neden yeni İngiltere Başbakanını tebrik etmiyor?

Putin neden yeni İngiltere Başbakanını tebrik etmiyor?

Kremlin Sarayı sözcüsü, İngiltere'nin Rusya'ya yönelik düşmanca davranışlarının devam ettiğine değinerek şunları söyledi: Putin muhtemelen yeni İngiltere Başbakanı'nı tebrik etmeyecektir.

İngiltere, Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana savaşta aktif rol oynadı. Batı'nın Moskova'nın güvenlik kaygılarını göz ardı etmesi ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) güçlerinin Rusya sınırlarına doğru genişlemesiyle ateşlenen bir savaş. Pars Today'in haberine göre Londra, Rusya karşıtı tutumlar benimseyerek, Ukrayna'ya silah ve askeri teçhizat göndererek ve Rusya'ya yaptırımlar uygulayarak gerilimi ve çatışmaları artırdı. İngiltere şu ana kadar 1.100'den fazla Rus vatandaşına ve 800'den fazla Rus hükümet kuruluşuna yaptırım uyguladı.

Kremlin sözcüsü "Dmitry Peskov" bu bağlamda ve yeni İngiltere Başbakanı'nın belirlenmesinin ardından gazetecilere şunları söyledi: "Londra, Moskova'ya karşı düşmanca davranmaya devam ediyor; Bu nedenle, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İşçi Partisi'nin Britanya parlamento seçimlerindeki zaferinden dolayı yeni İngiltere Başbakanı Sir Keir Rodney Starmer'ı tebrik etmesi pek olası görünmüyor.

Putin'in Starmer'in zaferini memnuniyetle karşılayıp karşılamayacağı sorulduğunda Peskov şunları söyledi: "Her şey yeni İngiltere Başbakanı'nın girişimlerine bağlı; Her ne kadar barışçıl ve yaratıcı girişimlerde bulunması pek mümkün görünmese de.

Britanya İşçi Partisi'nin Perşembe günü yapılan parlamento seçimlerinde 650 sandalye kazanarak parlamento çoğunluğunu elde ettiğini de belirtelim. Bu konu eski İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın istifasına neden oldu.