Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme

Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" adıyla bilinen Ramazan Pişkin'i katlettiği için tutuklu bulunan sanık Erkan Baykut'un davasında savcılık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

“Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin’i işlettiği çay ocağında bıçaklayarak katleden sanık Erkan Baykut’un yargılanmasına bugün (27 Haziran 2024) başlandı. İlk duruşmada savcı mütalaasında Baykut hakkında “Tasarlayarak kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme, sanık avukatının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 1 Temmuz Pazartesi gününe erteledi.

Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, Fatih’te işlettiği çay ocağında Erkan Baykut'un bıçaklı saldırısı sonucu vefat etti. Bugün hakim karşısına çıkan sanık savunmasında 2017’den beri uyuşturucu kullandığını ve Pişkin'i bir başkasına benzettiğini için öldürdüğünü iddia etti. Baykut, “Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin zannettim. Uyuşturucunun etkisindeydim. Olay esnasında içeri girince kendisine taş attım. Oda kendisini savunmaya kalkışınca korkudan kendimi bıçakla savundum. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Ramazan Pişkin'in kardeşi şikayetçi Mehmet Pişkin ise, “Kardeşim planlı bir şekilde katledilmiştir. Sanıktan ve azmettirenlerden şikayetçiyim” dedi.

Savcılık, sanığın 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşma 1 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi.(Ajanslar)