Reuters: ABD, savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e binlerce yıkıcı bomba verdi

Reuters: ABD, savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e binlerce yıkıcı bomba verdi

Amerikalı yetkililer, ABD'nin Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana, aralarında 1000 ton ağırlığında 10.000'den fazla son derece yıkıcı bomba ve binlerce Cehennem Ateşi füzesinin de bulunduğu çok sayıda mühimmat gönderdiğini ortaya koyuyor.

euters, Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Başkan Joe Biden yönetiminin, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e, aralarında 1000 ton ağırlığında 10.000'den fazla son derece yıkıcı bomba ve binlerce Cehennem Ateşi füzesinin de bulunduğu çok sayıda mühimmat gönderdiğini bildirdi. 7 Ekim.

Ayrıntılı olarak, silah sevkıyatlarının güncellenmiş listesine aşina olan Amerikalı yetkililer, savaşın başlangıcı olan geçen Ekim ile son günler arasında Washington'un "İsrail"e, 1.000 ton ağırlığında en az 14 bin "MK-84" bombası, 6.500 adet "MK-84" bombası gönderdiğini belirtti. 500 kg bombalar, 3000 Hellfire hassas güdümlü havadan karaya füzeler, 1000 sığınak avcısı füzeler, 2600 küçük çaplı bombalar ve diğer mühimmat.

Yetkililer sevkiyatlar için bir zaman çizelgesi vermezken, genel olarak silah tedariğinin sınırlandırılmasına yönelik uluslararası çağrılara ve yönetimin güçlü silah sevkıyatını durdurma yönündeki son kararına rağmen ABD'nin müttefikine verdiği askeri destekte önemli bir düşüş yaşanmadığını gösteriyor.

ABD'li bir yetkili ayrıca sevkiyatın "savaşın başlangıcından bu yana İsrail'e gönderilen daha geniş bir silah listesinin parçası" olduğunu söyledi. Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili gazetecilere verdiği demeçte, Washington'un 7 Ekim'den bu yana Tel Aviv'e 6,5 milyar dolar değerinde silah gönderdiğini söyledi.

Bu, İsrail geçici hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son haftalarda Washington'u "İsrail"e silah vermemekle suçlamasının ardından geldi; Amerikalı yetkililer bazı "anlaşmazlıklar" olduğunu kabul etseler de bunu yalanladılar.